Koningsdag Nieuw-Beijerland mét Zeskamp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

  Nieuw-Beijerland – De Nieuw-Beijerlandse viering van Koningsdag heeft dit jaar ook een middagprogramma. Voor de jeugd vanaf 10 jaar is er namelijk een Zeskamp. Vrijwilligers van de plaatselijke tennis-, turn-, voetbal- en dorpsvereniging en Hervormde Kerk maken dit mogelijk.

Het initiatief hiertoe komt van de Hervormde Kerk. De kerk is betrokken bij haar dorp en wil dit nadrukkelijker laten zien. Daarom bracht zij partijen samen om met elkaar Koningsdag nóg leuker en levendiger te maken. Dit gebeurt door aan te sluiten op bestaande activiteiten van Kinderboerderij De Bokkesprong en de Speeltuinvereniging. Die activiteiten vinden ook dit jaar weer in de ochtend plaats. Ook kerkvrijwilligers helpen deze ochtend mee en bieden een extra activiteit aan: knutselen voor de kleintjes. ’s Middags wordt, samen met de andere verenigingen uit het dorp, een Zeskamp georganiseerd voor de oudere jeugd. 

Zeskamp

De wedstrijdonderdelen van de Zeskamp zijn onder andere touw trekken, truck trekken, luchtkussen of zeephelling, race op latten en race met zeil. Teams (minimaal 6 personen) kunnen zich aanmelden vóór 20 april op [email protected]. De Zeskamp vindt van 14.00 tot circa 16.30 uur plaats op het basketballveld te Nieuw-Beijerland, nabij de Kinderboerderij. Ook vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden. Meer info: Arno den Boer, 06 29557464 of Ton Haakman, 0186 692188.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.