Gemeente Binnenmaas heeft een miljoen overschot over 2014

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

image-4251495BINNENMAAS – De Jaarrekening 2014 van gemeente Binnenmaas wordt op donderdag 9 juli behandeld in de vergadering van de gemeenteraad. In de jaarrekening legt het college van burgemeester en wethouders verantwoording af over wat de gemeente in 2014 heeft bereikt en de financiën die daarbij horen.

De jaarrekening 2014 laat een overschot van 1 miljoen euro zien. Wethouder Henk van Etten, portefeuillehouder financiën, geeft aan dat er sprake is van een solide financiële situatie. De financiële positie van gemeente Binnenmaas kan volgens hem nog steeds als gezond worden aangemerkt.

Het overschot wordt, naast een strak financieel beleid, vooral veroorzaakt door meer meevallers dan tegenvallers met een eenmalig karakter. Denk hierbij aan nog niet ingevulde vacatures, besparingen op de inhuur van externen en lagere ICT-kosten door uitstel van investeringen.

Van het overschot wordt het grootste deel (€ 750.000) toegevoegd aan de reserve voor de grondexploitaties. In de afgelopen jaren zijn uit die reserve middelen vrijgemaakt om verliezen op grote projecten, zoals de Wijk van je Leven in Puttershoek, Dorpshart Mijnsheerenland, ’t Koetsveld Westmaas en het regionale bedrijventerrein, op te kunnen vangen. Met de toevoeging komt deze reserve volgens wethouder Van Etten weer op een niveau om eventuele nieuwe risico’s op te kunnen vangen. Solide financieel beleid betekent volgens de wethouder ook dat de gemeente over voldoende weerstandcapaciteit beschikt om toekomstige tegenvallers te kunnen opvangen.

Jaarrekening uitgebeeld in infographics

Om de informatie uit de jaarrekening toegankelijker te maken voor onze inwoners, is de jaarrekening uitgebeeld in zeven informatieve illustraties, ook wel ‘infographics’ genoemd. Hierin zijn de hoogtepunten van de jaarrekening weergegeven. Deze vindt u vanaf vrijdag 10 juli op www.binnenmaas.nl onder ‘Bestuur en organisatie / Financiën / Jaarstukken’. Hier vindt u ook de volledige jaarrekening. Een beknopte versie van de infographics staat op 10 juli ook in de gemeenterubriek in Het Kompas.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.