Acht koninklijke onderscheidingen in Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

In Binnenmaas kregen dit jaar acht personen een onderscheiding tijdens de lintjesregen. Zij werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff spelde vrijdag 25 april bij zeven van hen de versierselen behorende bij de koninklijke onderscheiding op. Eén van de decorandi is met vakantie en werd ochtends telefonisch geïnformeerd. Deze decorandus krijgt de versierselen op een ander moment uitgereikt.

De volgende personen kregen een koninklijke onderscheiding:

  1. Mevrouw Adriana (Adrie) de Vroed, geboren 17-12-1955, uit Heinenoord;
  2. Pieter Groeneweg, geboren 08-12-1959, uit ‘s-Gravendeel;
  3. Nicolaas Pieter Adrianus (Nico) Vermaas, geboren 02-03-1946, uit Puttershoek;
  4. Jacob Jillis (Jaap) van der Heiden, geboren 23-01-1942, uit Westmaas;
  5. Lucas Stoter, geboren 08-01-1948, uit ’s-Gravendeel;
  6. Mevrouw Lucia Stoter-Kip, geboren 31-12-1947, uit ’s-Gravendeel;
  7. Mevrouw Teuntje Jacoba Belder-Dorst (Teja), geboren 27-08-1954, uit Westmaas.

De achtste koninklijke onderscheiding is voor Dick Hendrikus (Dick) Berkhout, geboren 09-02-1941 en wonende in Westmaas. De heer Berkhout is wegens vakantie verhinderd en krijgt de onderscheiding op een ander moment uitgereikt.

IMG_5992
Van links naar rechts staan op de foto: de heer Nico Vermaas uit Puttershoek, mevrouw Teja Belder-Dorst uit Westmaas, de heer Jaap van der Heiden uit Westmaas, de heer Pieter Groeneweg uit ‘s-Gravendeel, burgemeester André Borgdorff, mevrouw Adrie de Vroed uit Heinenoord en het echtpaar Lucia Stoter-Kip en Lucas Stoter uit ’s-Gravendeel.Decorandus de heer Dick Berkhout uit Westmaas ontbreekt op de foto. Hij was verhinderd wegens vakantie.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.