Zeilkamp WSV Binnenmaas op Veerse Meer bij Arnemuiden geslaagd

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

10565104_681498518610900_3681532915299985947_nMijnsheerenland / Arnemuiden – Afgelopen week zijn de jeugdzeilers van WSV Binnenmaas voor hun jaarlijkse zeilkamp weer vertrokken naar het Veerse Meer. Op zaterdag is de karavaan is vanuit Mijnsheerenland met 8 auto’s met daarachter motorboten en een vrachtwagen vol met spullen zoals, koelkasten, vriezers een circustent, keukentent en instructie benodigdheden naar het Zilvere Schor aan het Veerse Meer vertrokken.

De 41 ervaren zeilers in de leeftijd van 8 tot en met 17 die varen in een Optimist, Splash of Laser kwamen op zondag aan met hun eigen boot en tent. Tijdens deze week wordt niet alleen het zoute Veerse Meer ontdekt, maar wordt vooral getraind op wedstrijden, want deze kinderen varen onder andere bij de top van de Combi Rotterdam. Daarnaast is er een druk avond en middag programma met verschillende spellen op zowel het water als op het land, zoals een dropping, spooktocht, fotospel en smokkelspel.

De hele week heeft er een stevige wind gestaan van windkracht 4 à 5. Dit, in combinatie met de zon, was ideaal zeilweer! Bij deze trainingen zijn de jeugdzeilers die in een Splash en Laser varen het hele Veerse meer over gevaren. Dit was zo’n lange tocht dat ze onderweg zelf hebben moeten koken op een van de eilanden. Er is ook een mini 24/12-uurs race gevaren. De grote variant wordt ieder jaar in het laatste weekeind van de zomervakantie gevaren op de Binnenmaas, en zal dit jaar zijn op 30-31 augustus. Hierbij wordt, zoals de naam al zegt, 24 of 12 uur lang rondjes gevaren over de Binnenmaas. Bij de kleine variant, die op het zeilkamp gevaren werd, moesten de kinderen in hun ‘familie’ rondjes varen en zich daarna melden bij de stempelpost. ‘Familie Wit’, bestaande uit Janneke, Milo, Bruno, Jorrit, Tigo,
Stijn S en Donna-Tinke, heeft dit gewonnen. Hopelijk doen zij allemaal mee met de ‘echte’ 24/12-uurs race.

Het thema van het zeilkamp was ‘Mafia-Italia’. Hierbij was het de bedoeling dat de kinderen in spelgroepen, die Italiaanse mafia-families moesten voorstellen, door middel van een levend ganzenbord een reis maakten om Italië heen. De families Blauw en Groen waren als eerste aan het einde, en dus in Pisa aangekomen, waar ze met hun groep een levensgrote (2 meter hoog) toren van Pisa moesten spelen. Dit heeft de familie Groen (Rudolf, Sam W, Emma, Guus, Dagmar, Batist, Nienke) net gewonnen.

De trainers zijn allemaal erg trots op hun zeilers, want het was met de hoeveelheid wind een pittige week, maar iedereen is enorm vooruitgegaan. Het was een zeer geslaagde, gezellige, geweldige zeilweek voor
alle kinderen en crew.

Voor meer foto’s, het dagboek en meer informatie kunt u kijken op www.j4u-web.nl en http://www.facebook.com/wsvbinnenmaasjeugdinstructie


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren