Welkom Winkel Nederlandse Rode Kruis voor Asielzoekers in ‘s-Gravendeel is geopend!

1076

IMG_5587‘s-Gravendeel – Donderdagmiddag 12 november is de tijdelijke ‘Welkom Winkel’ in de raadzaal van het voormalige gemeentehuis in ’s-Gravendeel geopend. Onder andere burgemeester Borgdorff, wethouder Van Etten en de heer Appelman (voorzitter van het Rode Kruis, afdeling Hoeksche Waard) hielden een korte toespraak.

De Welkom Winkel is een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis. Het college van Binnenmaas heeft ingestemd met het verzoek van het Rode Kruis om de Welkom Winkel voor een periode van maximaal drie maanden in ’s-Gravendeel te vestigen.

 

Vanuit de locatie zamelt het Rode Kruis kleding in. Vervolgens wordt de kleding gesorteerd en als pakketten uitgedeeld aan de asielzoekers van het asielzoekerscentrum aan de Kilweg in ’s-Gravendeel. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht de eerste bewoners in de tweede helft van deze maand te mogen ontvangen.

IMG_5594


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.