Geslaagde vrijwilligersmiddagen ‘Binnenmaas Doet’

92

logoBINNENMAAS – Een aantal medewerkers van gemeente Binnenmaas is er drie middagen op uit gegaan om vrijwilligerswerk bij Zorginstelling Zorgwaard te doen. In totaal hebben zo’n 35 medewerkers de handen uit de mouwen gestoken voor de bewoners van Zorgwaard.

Zo werden er pannenkoeken gebakken voor de bewoners, nagels verzorgd, spelletjes gespeeld en/of een rondje met de bewoners gewandeld. Zowel de bewoners als de ambtenaren kijken met een goed gevoel terug op de middagen.

Gemeente Binnenmaas heeft voor ‘Binnenmaas Doet’ verschillende maatschappelijke organisaties aangeschreven, met de vraag of er interesse was in hulp van vrijwilligers. Zorginstelling Zorgwaard gaf direct aan dat ze deze hulp goed kon gebruiken.

Zorgwaard logo KleurBinnenmaas Doet

Het project ‘Binnenmaas Doet’ komt voort uit het jaarthema van de ambtelijke organisatie van Binnenmaas: Eropuit. Vrijwilligerswerk is één van de acties die hier betekenis aan geeft. Op deze manier willen medewerkers van Binnenmaas hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en een positieve bijdrage leveren aan de Binnenmaasse samenleving. Daarnaast helpt het hen bij de uitvoering van hun werkzaamheden als ze goed op de hoogte zijn van wat er in de samenleving speelt.

De gemeentekraam, die in september in de dorpen van Binnenmaas heeft gestaan, was ook een activiteit die aansloot op het jaarthema ‘Eropuit’.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.