Kersverse vader krijgt tasje met handige informatie over brandveiligheid in het kader van de Nationale Brandpreventieweken

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Maasdam – Vandaag werden Sander de Ruiter en zijn zoontje Niek op het gemeentehuis verrast toen zij aangifte kwamen doen van de geboorte van dochter en zusje Fenna. Niet alleen werden zij gefeliciteerd, ook kregen ze uit handen van brandweerman Rinus van Antwerpen een tasje met handige informatie over brandveiligheid. De maand oktober staat namelijk in het teken van de Nationale Brandpreventieweken. En dit jaar staan jonge gezinnen centraal en hoe zij het beste de brandveiligheid in huis kunnen vergroten.

Elke gemeente in de regio heeft een aantal tasjes met informatie ontvangen. Ouders die tijdens de brandpreventieweken aangifte komen doen van hun pasgeboren kindje krijgen zo’n tasje mee. In het pakketje zitten onder andere een slabbetje, een kwartetspel, een woningchecklist en een boekje over eerste hulp bij brandwonden. Ook zit er een brief in het pakket met een uitnodiging voor een fotosessie met het gezin op de brandweerkazerne.

Het centrale thema is ‘Hé, doe de deur dicht!’. Met deze bewustwordingsactie wil de Nederlandse Brandwondenstichting, initiatiefnemer van de Nationale Brandpreventieweken, werken aan een brandveilige generatie. Kijk voor meer informatie op www.brandpreventieweek.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.