Dikverdiende overwinning voor Strijen op Zuidland

Strijen – Via een dik verdiende 3-1 overwinning op het uit de 1e klasse gedegradeerde Zuidland kende de Strijense P G Security  Systems equipe een prima start van de competitie in de 2e klasse D.

Een hechte defensie met de weer prima op dreef zijnde 17-jarige Rik Bakker wist de Zuidlandse aanvalsgolven te elimineren en kende Strijen het geluk toen in de 20e minuut Ayrton Verlaan op de lat schoot en gelijk in de tegenaanval Colin van den Berg Strijens’ spits Karam Bensedjed vrij voor keeper Ruben Schlink deed opduiken en hem met een heerlijke lob passeerde. In de 35e minuut werd het zelfs nog 2-0 toen Karam Bensedjed de vrijstaande Mark Stam aanspeelde, die met een droge schuiver de bal stijf in de hoek schoot.
Op slag van rust kroop Strijen dor het oog van de naald toen de doorgebroken Anthonio Thomas zijn inzet voorlangs het doel zag gaan, maar de 2-1 kwam er alsnog in de 60e minuut toen de vrije trap van Ricardo Rapmund over de Strijense muur langs de verbouwereerde keeper Natoe dos Santos in het doel verdween. Nadat keeper Ruben Schlink eerst nog een inzet van een vloeiende aanval Mark Stam – Kevin Theuns wist te elimineren, moest hij zich in de 70e minuut gewonnen geven toen Colin van den Berg opnieuw Karam Bensedjed aan het werk zette en hem passeerde met een strakke schuiver.

In de slotfase kregen Karam Bensedjed, Alwin van der Werff en Kevin Theuns nog uitgelezen mogelijkheden de score verder uit te bouwen, maar waren niet nauwkeurig in de afwerking terwijl bij de schaarse uitvallen van Zuidland keeper Natoe dos Santos op zijn post stond. Uiteraard vrolijke Strijense gezichten na het eindsignaal van de prima leidende scheidsrehter R.J. de Mik uit Oud-Beijerland na het resultaat van een met zorg tegemoet geziene wedstrijd.