Voorzitter Lex Westerman betreurt het wegvallen van D66-inbreng in de raad van Binnenmaas door de plotselinge overstap van Leo Kerpel naar Gemeentebelangen Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Het D66-bestuur in de Hoeksche Waard is verrast door de plotselinge overstap van Leo Kerpel, haar enige gemeenteraadslid in Binnenmaas, naar de lokale partij Gemeentebelangen.

Kerpel neemt daarbij ongevraagd zijn zetel mee en heeft voor zijn stap geen inhoudelijke reden aangegeven, anders dan dat het zijn persoon betreft.

Leo Kerpel heeft zijn twitter bio nog niet aangepast.

Voorzitter Lex Westerman betreurt het wegvallen van D66-inbreng in de raad, maar ook dat het team achter Kerpel, dat hem jaren met veel inzet ondersteunt in zijn raadswerk, onaangekondigd aan de kant is gezet. “Dat is heel triest en betrokkenen zijn dan ook aangeslagen en voelen zich in de steek gelaten” aldus Westerman, die er op wijst dat deze stap ook niet uit te leggen is aan de kiezers die in Binnenmaas op D66 hebben gestemd. Met de Griffie van Binnenmaas wordt overlegd hoe in de raadscommissies toch het D66-geluid gehoord kan blijven. Het team vrijwilligers blijft de politiek in Binnenmaas op de voet volgen en is ondertussen druk bezig met de voorbereiding van het programma voor de nieuwe gemeente Hoeksche Waard.

Voor de raadsverkiezing in november 2018 heeft D66 meerdere goed gekwalificeerde kandidaten.  In Binnenmaas, als de herindeling niet door mocht gaan en een breder potentieel in de Hoeksche Waard als de herindeling doorgaat.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.