Het Hoekse Bierfest: een Hoekschewaard event met een Duits tintje!

1691

HB-6_640x427WESTMAASOp zaterdag 11 oktober 2014 wordt in Westmaas voor de 3e keer het “Hoekse Bierfest” georganiseerd. Een feest om nooit te vergeten met bezoekers die – gekleed in Lederhosen en Dirndls- compleet uit hun dak gaan op  Duitse muziek van diverse live artiesten en DJ Renee van Dalen. Na het succes van de twee voorgaande Bierfesten, kan  een derde editie niet uitblijven.

Ontstaan van het Hoekse Bierfest

Het jaarlijkse Oktoberfest in de Duitse plaats München is wereldberoemd. Het geldt als het grootste bierfestival ter wereld en is een volkfeest wat minimaal 2 weken duurt.  In de zomer van 2012 ontstond bij het bestuur van de Stichting Hippische Dagen Strijen het plan om een Bierfest te gaan organiseren in de Hoeksche Waard. Een bezoek aan het Oktoberfest in München in datzelfde jaar gaf de doorslag en inspiratie om het plan verder uit te werken. Een locatie werd gelukkig snel gevonden in een loods bij  familie de Jong aan de Stougjesdijk te Westmaas, die geen seconde twijfelde bij de vraag van het bestuur en volmondig ja zei.  De naam ´Hoekse Bierfest´ was al snel gekozen en ook een datum werd geprikt.  Vol overgave werd het avontuur aangegaan om het evenement te gaan organiseren, niet wetende of het Hoekschewaards publiek op een dergelijk feest zou zitten te wachten.

Gelukkig stonden de vaste vrijwilligers van de “Hippische Dagen Strijen” voor de ondersteuning weer klaar en werd na een korte zoektocht de set-up van de hele avond gemaakt:  live muziek opgevuld met en DJ.  Na een korte zoektocht werden ook  de juiste artiesten bij elkaar verzameld.

Naast bier, wijn en frisdrank moest er ook origineel Duits gegeten kunnen worden. Ook dit was een opgave immers voordat het feest zou beginnen werd uitgegaan dat een groot deel van de bezoekers eerst lekker wilde eten. Op de website www.hoeksebierfest.com kon men alvast een traditionele tafel  ´met geblokt tafelkleed´  voor 10 personen bestellen. Ook de losse kaartverkoop verliep via de website en via verschillende verkooppunten in de Hoekse Waard.

26 oktober 2012: Het 1e Hoekse Bierfest

Op 26 oktober 2012 opende het 1e Hoekse Bierfest om 17.00 uur in Westmaas haar deuren. Tot 18:00 uur duurde de inloop, daarna werden de deuren gesloten en kon het feest beginnen. Tot middernacht stond Westmaas op haar  grondvesten te trillen.Boven verwachting was het Hoekse Bierfest 2012 met 1000 bezoekers compleet uitverkocht, en was het een groot succes. Vele bezoekers  vonden het een fantastisch feest waar nog lang over nagepraat werd. Maar liefst 80% van de bezoekers was gekleed in traditionele kleding, de dames in Dirndl en de heren in Lederhosen. Direct na het “Hoekse Bierfest” werden de plannen voor een volgende editie in 2013  snel gemaakt. De ticketshop ging open en de eerste boekingen voor de editie 2013 stroomden binnen.

In 2013 besloot het bestuur om het feest nog beter en completer te maken, zo werden  de artiesten voornamelijk uit Duitsland geboekt en werd de ruimte in de loods vergroot  waarmee  1250 bezoekers ontvangen konden worden. Aan het concept werd verder niets veranderd.Drie maanden voor het Hoekse Bierfest 2013, op 26 oktober 2013,  waren  al 800 kaarten verkocht. Na het plaatsen van een aantal reclameborden was het een kwestie van weken, toen bleek dat één maand voor het  Hoekse Bierfest de tafels en kaarten  volledig uitverkocht waren en de organisatie  vele mensen teleur moest stellen. Ook deze editie  was een feest om nooit te vergeten, 1250 bezoekers bijna allemaal in Dirndl of Lederhosen die weer compleet uit hun dak gingen op de Duitse muziek van diverse live artiesten en DJ Renee van Dalen.

Derde editie: 11 oktober 2014

Na het succes van de twee voorgaande jaren komt de derde editie er dan ook aan! Reserveer  je agenda al vast op 11 oktober 2014 voor het 3e Hoekse Bierfest! De artiesten zijn al weer geboekt en het bier is besteld!  De verkoop van kaarten gaat snel, mis het Hoekse Bierfest niet en bestel je toegangskaart vandaag nog via de ticketshop op www.hoeksebierfest.com.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.