Huisartsen en bibliotheek naar Dienstencentrum ’t Weegje in ‘s-Gravendeel

1400

Dienstencentrum 't Weegje 3-6-2016‘s-Gravendeel – De afgelopen vijf maanden is het ‘s-Gravendeelse Dienstencentrum ’t Weegje intern ingrijpend verbouwd. Dat was noodzakelijk geworden. Straks maken veel meer mensen en organisaties gebruik van het pand in het centrum van het dorp. Ondermeer twee huisartsen en de bibliotheek hebben onderdak gevonden in het Dienstencentrum.

't Weegje 8-6-2016 A3
Vrijwillige medewerkers van de bibliotheek druk aan het werk in Dienstencentrum ’t Weegje.

De verbouwing heeft ervoor gezorgd dat er flink wat extra ruimten zijn gerealiseerd in het Dienstencentrum. Dat was uiteraard ook noodzakelijk, want de beide huisartsenpraktijken hebben natuurlijk meerdere kamers nodig. Jacco Schipper van Prohuis heeft in opdracht van HW Wonen het gehele project begeleid. Nu de verbouwing haar einde nadert, is inmiddels ook duidelijk geworden wie er straks allemaal te vinden zijn in het Dienstencentrum: ‘Wij zijn vooral ingenomen met de komst van beide huisartsen. Ik denk dat dit wederzijds is, want met name de praktijk van dokter Boudesteyn aan de Mijlweg zat aan de rand van het dorp. Bovendien kunnen veel bewoners die  in het Weegje wonen nu sneller en gemakkelijker naar hun huisarts. Beide praktijken komen op de begane grond. Dit geldt ook voor de bibliotheek. Verder blijft hier het informatiepunt van Wonen, Zorg en Welzijn en uiteraard ook de thuiszorg van Zorgwaard. De mensen van de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk (SGO) zijn ook gebleven, maar zij zitten nu in een ander kantoor, net om de hoek’ legt Jacco Schipper uit.

Meer licht en ‘verbinding’

't Weegje 8-6-2016 A2Centraal in de hal is op de begane grond een vide met een trap gerealiseerd. ‘Hierdoor is nu echt een verbinding gemaakt met de eerste verdieping en tevens is er meer licht gekomen in de hal. Vroeger was dat een ietwat bedompte ruimte, daar is nu verandering in gekomen. Dienstencentrum ’t Weegje is door de transformatie én alle gebruikers nu echt een centrum voor ‘verbinding’ en ontmoeting geworden. Op de eerste verdieping komen de praktijkruimten voor een fysiotherapeut en een psychologe. De biljartzaal is inmiddels verhuisd naar ‘boven’ evenals de praktijk van pedicure Anja Verkerk en het steunpunt van HW Wonen. Indien mogelijk kan de hal ook in de toekomst weer voor diverse activiteiten gebruikt worden. Met de komst van de bibliotheek en de twee huisartsenpraktijken zullen er veel meer mensen ‘over de vloer komen’ in het Dienstencentrum, iets waarvan ook restaurant Nonna kan gaan profiteren. Jacco Schipper spreekt zijn dank uit voor het begrip van de gebruikers en bezoekers. “De winkel is immers gewoon open gebleven” gedurende de gehele verbouwing. 

Wie is waar te vinden in Dienstencentrum ’t Weegje?

In Dienstencentrum ’t Weegje vestigen zich straks de huisartsenpraktijken van dokter Boudesteyn en dokter Gouweloos, naast elkaar op de begane grond. Schuin tegenover de huisartsen komt de bibliotheek. Luuk Smilde blijft met zijn kantoor gewoon waar hij nu al zit, net als de Bejaarden Sociëteit Het Trefpunt. Het kantoor van SGO is nu gesitueerd in de voormalige kapsalon, tegenover Luuk Smilde. Ook het informatiepunt voor Wonen, Zorg en Welzijn en de thuiszorg van Zorgwaard blijven op de begane grond. Op de eerste verdieping is inmiddels de biljartzaal te vinden, net als pedicure-praktijk Anja Verkerk en het steunpunt van HW Wonen. Hier komen ook de praktijken van de fysiotherapeut Brockhus en Psychologenpraktijk Hoeksche Waard. De tandartsenpraktijk, die ook is uitgebreid, zat al op de eerste verdieping en zal daar ook blijven. Pal naast de hoofdingang blijft uiteraard restaurant Nonna, dat straks gaat samenwerken met de bibliotheek.

Foto’s: Arie Pieters/HW Wonen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.