FC Binnenmaas pakt 3 belangrijke punten

0
164

fcbinnenmaasMAASDAM – Zaterdag 4 april stond de thuiswedstrijd tegen GSC/ODS op het programma. De ploeg waar FC Binnenmaas de uitwedstrijd wist te winnen met 0-5. Met dit in het achterhoofd en natuurlijk ook de wedstrijd afgelopen week tegen SSS wisten de mannen van Leo Dekker dat de grootste tegenstander vandaag niet GSC/ODS hoefde te zijn, maar ook FC Binnenmaas zelf.

De 1e helft begon niet sterk, een beeld dat we toch wel vaker hebben gezien en dit beeld werd in de 1e helft ook niet echt veel beter. FC Binnenmaas wilde heel graag wilde winnen, er hard voor werken, maar was telkens overal net een stap te laat. Dit zorgde er voor dat er veel balverlies was en dat FC Binnenmaas geen gebruik kon maken van de ruimte die er was. Het is dan ook niet verassend dat de ruststand 0-0 was.

De 2e helft was een stuk interessanter. Niet dat het spel veel beter was dan de 1e helft, maar wel omdat er meer gebeurde. De 2e helft was nog geen 3 minuten oud en FC Binnenmaas kwam al op een 1-0 voorsprong. Na dat Mike Post met een vrije trap de bal in de 16 wist te brengen was het Sjoerd van der Pers die de bal over de doelman van GSC/ODS wist te koppen. 1 minuut later had GSC/ODS al de kans om op 1-1 te komen, Djim Kammerman schoot van net over de middenlijn op het doel van Martin Remmers en zijn schot ging er via de doelman van FC Binnenmaas en de kruising weer het doel uit en hierdoor kwam FC Binnenmaas met de schrik vrij.

In de 54e minuut kreeg GSC/ODS opnieuw een grote kans, dit nadat Robbie Pors een overtreding maakte in de 16 waardoor de scheidsrechter niks anders kon doen dan het geven van een strafschop.

Deze werd genomen door Djim die tegenover Martin Remmers. Naast dat de strafschop niet goed werd ingeschoten was het vooral de doelman van FC Binnenmaas die de bal uitstekend wist de stoppen en daarmee in de 58e minuut al de held van de dag was. In de resterende 30 minuten was het spel niet goed, maar het was wel heel erg spannend tot de laatste minuut toe.

GCS/ODS die meer druk ging zetten en FC Binnenmaas die daardoor nog meer ruimte kreeg, zorgde er voor dat beide ploegen de mogelijkheid hadden om de 2-0 of de 1-1 te maken. Het was uiteindelijk FC Binnenmaas die winnend het veld afliep en nu ook had bewezen slechte wedstrijden te kunnen winnen.

Aankomende maandag zal FC Binnenmaas de resterende 60 minuten bij De Alblas uit spelen. Dit beginnende met een achterstand van 2-0, maar gezien de vorm van de mannen van Leo Dekker is alles nog mogelijk.

Opstelling : Martin Remmers, Leon van der Stel, Robbie Pors, Mike Post, Bas de Kruijff, Desi Sanderse, Richard van der Wilt, Kevin Kuijer, Sjoerd van der Pers, Remco van der Stel en Danny Maijers.

Wissels: Sven Beckers, Tim Vos, Lennert Kleywegt, Charlie de Graaf, Sander de Heus en Johnny Maijers.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.