Dienstencentrum ’t Weegje feestelijk geopend

0
602

opening-t-weegje-17-9-2016-a16‘s-Gravendeel – Zaterdagochtend 17 september was de feestelijke heropening van Dienstencentrum ’t Weegje in ‘s-Gravendeel. Tot ’s middags 15.00 uur konden de genodigden en belangstellenden kennismaken met het ingrijpend verbouwde dienstencentrum.

Alle aanwezigen werden om 11.00 uur welkom geheten door Gerda Huiskamp van HW Wonen. Na het welkomstwoord lieten vervolgens de huurders van het dienstencentrum ballonnen op in de centrale hal. HW Wonen heeft er met de verbouwing voor gezorgd dat er flink wat ruimten zijn bijgekomen in het Dienstencentrum . Hiervan hebben  ondermeer de huisartsen, dokter Boudesteyn en dokter Gouweloos geprofiteerd. Hun praktijken zijn nu te vinden meteen na de ingang, op de begane grond tegenover restaurant Nonna. Vooral patiënten van dokter Boudesteyn zijn blij met de komst van hun dokter naar het centrum van ’s-Gravendeel. Zoals enkele mensen ook duidelijk maakten: ‘Onze dokter zat vroeger aan de rand van het dorp, bij het industrieterrein. Voor mensen zoals wij, die hier in de seniorenwoningen wonen of in het zorgcentrum Immanuël, is haar praktijk nu letterlijk ‘naast de deur’.

De nieuwe bibliotheek in Dienstencentrum 't Weegje
De nieuwe bibliotheek in Dienstencentrum ’t Weegje

Op de begane grond is verder het kantoor van SGO te vinden en ook Luuk Smilde is daar gebleven. Een andere nieuwkomer in het Dienstencentrum is de Openbare Bibliotheek. De bibliotheek maakt deels gebruik van de centrale hal en heeft hiervoor speciaal verrijdbare boekenkasten. Bij activiteiten, zoals de jaarlijkse ‘Dag van de Ouderen’, kunnen deze simpel verplaatst worden. Ook de bibliotheek profiteert van deze centrale locatie in het centrum van ’s-Gravendeel. Voor fervente boekenlezers op leeftijd, zoals de bewoners van de naastgelegen senioren-woningen, is de bibliotheek nu erg makkelijk bereikbaar. Het informatiepunt voor Wonen, Zorg en Welzijn en het kantoor van de thuiszorg van Zorgwaard zijn ook in de centrale hal te vinden. Centraal in de hal is de trap gerealiseerd, waardoor de eerste verdieping nu van meerdere kanten en per lift bereikbaar is. Op de eerste verdieping is de biljartzaal te vinden waar liefhebbers dagelijks een stootje kunnen wagen. Pedicure-praktijk Anja Verkerk, het steunpunt van HW Wonen, fysiotherapeut Brockhus, Psychologen-praktijk Hoeksche Waard en de tandartsenpraktijk zijn ook op de eerste verdieping te vinden.

Kooroptreden en demonstraties EHBO

opening-t-weegje-17-9-2016-c13Tijdens het Open Huis stond in bejaardensociëteit Het Trefpunt de koffie en de thee klaar en werden er hapjes verzorgd door restaurant Nonna. De centrale hal was deels gevuld met meerdere informatiestands. Zo werden er demonstraties gegeven door de EHBO, was er een  kooroptreden van het ‘s-Gravendeelse Ouderenkoor ‘Zanglust’ en waren er stands van onder andere de rolstoeldansers van Ago Quod Ago en ASG, de s’-Gravendeelse ouderenbond.  Aan de wanden van de centrale hal zijn kunstwerken te zien, vervaardigd door de leden van kunstcommissie, want ook de wisselende tentoonstellingen in het Dienstencentrum blijven uiteraard gewoon op de begane grond te zien.

opening-t-weegje-17-9-2016-a24

(Foto’s: Arie Pieters/HW Wonen©)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.