Politieke partij Cromstrijen’98 HW maakt geen deel uit van de oppositie!

265
Werner de Jong van Cromstrijen'98 HW

HOEKSCHE WAARD – Shakespeare schreef ooit “Whats in a name”.  Wij weten daar als Cromstrijen’98 HW alles van. Tot op de dag van vandaag vraagt men nog steeds waarom wij met dezelfde partijnaam “zelfstandig” verder zijn gegaan. De associatie met Klaaswaal en Numansdorp wordt snel gemaakt en de toevoeging van de letters HW laat men voor het gemak vaak weg. Daarnaast wordt de verwarring nog groter als in de krant ten onrechte een van onze burgerraadsleden toebedeeld wordt bij een andere lokale partij. Het wordt er dan niet makkelijker op voor inwoners die het dan niet meer begrijpen. 

Cromstrijen’98 is als Cromstrijen’98 HW verder gegaan, omdat wij onze manier van denken en handelen wilden blijven gebruiken bij het behartigen van de belangen van de inwoners van de hele Hoeksche Waard. Dit was immers in de voormalige gemeente Cromstrijen ook een succesformule. Gooi nooit je oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt. Wij vinden identiteitsbehoud belangrijk om herkenbaar te blijven voor iedereen die ons kent. Tot de verkiezingen van 2022 kunnen alle andere inwoners van de Hoeksche Waard nu ook zien wie wij zijn en hoe wij werken. Tegen het eind van deze raadsperiode wordt het voor ons tijd om opnieuw te bekijken hoe wij hiermee verder willen gaan en hoe wij de belangen van alle inwoners van de Hoeksche Waard nog beter kunnen vertegenwoordigen. Uiteraard kunnen wij de belangen van Klaaswaal en Numansdorp heel goed behartigen, omdat wij precies weten wat daar speelt en wat er onder de inwoners leeft. Na deze raadsperiode moet dat ook gaan gelden voor onze kennis over de andere dorpen.

In 2018 moest alles onder stoom en kokend water tot stand komen. Nieuwe partijen hebben daardoor ook nog niet voldoende met elkaar kunnen samenwerken. Dan wordt zo’n partij erg kwetsbaar. Dat het dan niet goed gaat, is het afgelopen jaar wel voldoende gebleken als je ziet hoeveel er in de raad in korte tijd veranderd is. Het aantal fracties is gestegen van 10 naar 12.

Wij hebben ons niet in een kwetsbare positie willen begeven en staken onze nek uit met het behoud van de naam Cromstrijen’98 met toevoeging van de letters HW. De praktijk heeft aangetoond dat onze beslissing juist was en dat wij een stabiele partij zijn. 

Wat veel mensen nog niet zien, dat is dat wij ook geen deel uitmaken van de oppositie. De “oppositie” wordt namelijk gevormd door alle politieke partijen die “tegen” de uitvoerende macht zijn. Dit past niet bij onze strategie en “constructieve” denkwijze. Door samenwerken bereik je meer om de nieuwe gemeente tot een succes te maken, dan door oppositie te voeren. Dat laatste dient in onze ogen namelijk geen algemeen belang.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.