Oorzaak schade aan bomen in Puttershoek bekend

0
1854

Schade aan bomenPUTTERSHOEK – Enkele weken geleden ontdekte de gemeente bij tientallen bomen in Puttershoek forse schade aan de stamvoet. De schade is vermoedelijk veroorzaakt door een hond. Het gaat onder andere om de bomen langs het wandelpad achter woonwijk De Grienden en de Maerten Bollesteeg. Door de schade gaat een aantal bomen het naar verwachting niet redden. De bomen zullen verwijderd en vervangen moeten worden. Het is nog niet duidelijk om hoeveel bomen het precies gaat, dit moet nog blijken uit het boomonderzoek.

Bever of ree

Eerst werd gedacht dat de schade door een bever of ree was veroorzaakt. Deze dieren komen voor in het natuurgebied bij Kuipersveer. Maar volgens verschillende natuurdeskundigen laten de bijtsporen van deze dieren een ander schadebeeld achter.

Onderzoek hondendeskundige

Er kwam ook een aantal tips van omwonenden en een natuurdeskundige binnen waarbij een hond als veroorzaker werd genoemd. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente samen met een hondendeskundige (kynologisch gedragstherapeut) de beschadigde bomen onderzocht. Uit dit onderzoek bleek dat de bijtsporen op de betreffende bomen dezelfde kenmerken vertoonden en vermoedelijk afkomstig zijn van één hond. Over de reden hiervan kon de deskundige weinig zeggen. Het lijkt erop dat de betreffende hond speelt met de stamvoet.

Heeft u iets gezien?

De gemeente is nog steeds op zoek naar de veroorzaker. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Dan verzoeken we u ons dit te laten weten via [email protected]

Foto: Arie Pieters


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.