Waarderingsgeschenk voor Johan de Rooij en Jaap van den Enden

206

R_XzhLUU_400x400MIJNSHEERENLAND – Op dinsdag 16 juni ontvingen de heren Johan de Rooij en Jaap van den Enden uit handen van wethouder Henk van Etten  ‘De Trofee’, het waarderingsgeschenk van gemeente Binnenmaas.De uitreiking van de Trofee vond rond 14.30 uur plaats tijdens een bijeenkomst van de gezamenlijke sociëteit in de recreatieruimte van wooncomplex Eendrachtslaan in Mijnsheerenland.

‘De Trofee’ is aan de heren De Rooij en Van den Enden toegekend wegens hun jarenlange inzet voor de ouderensociëteiten in Westmaas en Mijnsheerenland.

‘De Trofee’

‘De Trofee’ is een kunstwerk, in opdracht van de gemeente vervaardigd door het kunstenaarsechtpaar Jaap en Hetty Vrijland uit Puttershoek. Jane Leeuwenburgh heeft de gemeente indertijd begeleid bij het selecteren van een kunstzinnig waarderingsgeschenk. De Trofee is gemaakt van gekleurd glas met een sokkel van staal. Elk exemplaar is handgemaakt en dus uniek, net als degene die hem krijgt. De twee zijden van de Trofee staan voor het hart en het verstand, die samen de basis van alle goeds vormen. De ronding van het werk staat voor bezinning en de opening voor het ontstaan van nieuwe ideeën en kansen. In de kleuren is het paars en blauw van het logo van Binnenmaas terug te vinden, het wit van de transparante gemeente die Binnenmaas wil zijn, het groen van het weidse landschap en het blauw van het water van de Binnenmaas.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.