Expositie Alie van Kleef in verzorgingshuis Immanuël in ‘s-Gravendeel

0
400

Werk Alie de Graaf 2015 A4‘s-Gravendeel – De komende twee maanden is in de wandelgang bij de receptie van het verzorgingshuis Immanuël, de ‘s-Gravendeelse locatie van Zorgwaard, een expositie te zien van schilderijen van Alie van Kleef uit Puttershoek. Voor Alie is het de eerste keer dat zij solo exposeert.

In de gang op de eerste verdieping zijn t/m 2 januari 2016 een vijftiental werkstukken van haar hand te zien. Eerder exposeerde zij wel in groepsverband als cursiste van Jolande van der Heul bij het vroegere SISKW (tegenwoordig Welzijn Hoeksche Waard). De onderwerpen die Alie van Kleef heeft vastgelegd zijn heel divers en lopen uiteen van stillevens tot dieren en van bloemen tot landschappen. De werkstukken zijn merendeels vervaardigd met acrylverf. Een medium dat vaak heldere en sprekende kleuren geeft. De expositie is echter niet alleen een kleurrijk geheel, de onderwerpen zijn ook geschilderd met oog voor details. Iets dat vooral mooi tot uiting komt bij de bloemen en stillevens.

Werk Alie van Kleef 1-11-2015 A3Belangrijke inspiratiebronnen voor Alie zijn ondermeer Beryl Cook en Alphonse Mucha. Momenteel zijn er ook enkele werken van haar te zien in de galerie van kunstenares Noschka Peijpers aan de Groenmarkt (nummer 12) in Dordrecht.

Bezichtiging van de expositie van Alie van Kleef is mogelijk tijdens werkdagen en tevens op de zaterdag. De eerste verdieping is uiteraard ook bereikbaar via de lift.

De toegang is gratis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.