Binnenmaas verliest wederom

6 Min Read

binnenmaas1MAASDAM – Na het verliezen van de afgelopen 2 wedstrijden speelde Binnenmaas gisteren een wedstrijd tegen Alexandria. Een tegenstander met 1 punt minder, maar ook met een wedstrijd minder.Bij winst zou Binnenmaas weer wat lucht hebben en bij verlies zou het alleen wegzakken naar onderen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Binnenmaas, Sjoerd van der Pers schoot voorlangs het doel van Kevin Bogarde na goed doorkoppen van Danny Maijers.In de 6e minuut was het Chris Lever die net naast kopte na een voorzet vanaf de linkerkant van Shayron Curiel.In de 9e minuut kwam Binnenmaas op achterstand, door een steekbal van Sergio Calor kon Denzel Medar de bal achter de doelman van Binnenmaas Bart de Keijzer schuiven.Waar we even bang waren dat Binnenmaas nu gelijk overlopen zou worden, bleven de mannen van Leo Dekker redelijk staan en probeerde ze de aansluiter te zoeken.In de 14e minuut was daar een goede kans voor, Sjoerd van der Pers schoot voorlangs na een goede voorzet vanaf de linkerkant. In de 17e minuut was het opnieuw Sjoerd van der Pers, alleen deze keer kopte hij over na een goed genomen vrije trap van Remon van Prooijen.In de 18e minuut was Alexandria dicht bij de 2-0, maar Bart de Keijzer wist een goed en hard ingeschoten bal te stopppen van Denzal Medar. In de 19e minuut kon er dan toch gejuichd worden aan Binnenmaas kant, Remon van Prooijen schoot de bal binnen van randje 16 na een goed opgebouwde aanval over meerdere schijven en dus 1-1.8 minuten later was het alweer raak voor Binnenmaas en werd het 2-1, Danny Maijers schoot de bal in de rechter kruising en zorgde hiermee voor de voorsprong.In de 30e minuut was het weer eens Alexandria die van zich liet horen, Chris lever schoot uit de draai net naast.Binnenmaas staat wel op een 2-1 voorsprong, maar staat positioneel niet goed en heeft veel balverlies. Iets wat zorgelijk is en vraagt om een extra doelpunt om wat meer lucht te hebben en de gelijkmaker te voorkomen.

Binnenmaas begon in de 2e helft sterk met 2e kansen, waarvan 1 toch wel een doelpunt had moeten zijn. Een doelpunt dat het verloop van de wedstrijd waarschijnlijk zodanig had veranderd dat de uiteindelijke eindstand anders zou zijn geweest.In de 46e minuut kopte Johnny Maijers rechts naast het doel vanuit een hoekschop aan de rechterkant en dezelfde Johnny Maijers schoot 2 minuten later over uit een klutsbal.In de 53e minuut gebeurde dan toch waar iedereen al bang voor was en waarschijnlijk ook wel zag aankomen. Bjorn den Otter maakte een overtreding binnen de 16 en de scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven. Chris Lever was de man die deze strafschop mocht nemen namens Alexandria en schoot deze foutloos binnen en dus 2-2.

In de 67e minuut was het eerste wankelmoment zichtbaar en kwam het goed weg nadat Denzal Medar voorlangs schiet.In de 69e minuut was er een 100% kans voor Binnenmaas, Johnny Maijers schoot de bal vrij voor het doel over na een goede aanval van Richard van der Wilt en Sjoerd van der Pers.In de 69e minuut was Alexandria dicht bij de voorsprong, Chris lever zag zijn inzet tegen de kruising gaan i.p.v. in de kruising en hiermee bleef Binnenmaas nog in leven.In de 73e minut was er opnieuw een mogelijkheid voor Binnenmaas, na een goede actie van Jorian den Otter en goed klaarleggen van Danny Maijers hoefde Sven Post de bal alleen maar binnen te schuiven, maar zoals al vaker gezien is de scherpte niet goed bij Binnenmaas en ging ook deze bal over het doel i.p.v in het doel.In de 74e minuut was het Chris Lever die voorlangs kopte na een goede voorzet van Elton de Morais Lima.In de 79e minuut kreeg Alexandria een vrije trap op de rand van de 16, deze werd hard en goed ingeschoten door Chris Lever, maar werd ook net zo goed gestopt door Bart de Keijzer.Het zat er aan te komen en was bijna niet te voorkomen, in de 90e minuut was het Chris Lever die al vanaf de gelijkmaker op zoek was naar de voorsprong en deze dus ook binnenschoot in de 90e minuut en dus 2- 3 in het voordeel van Alexandria´66.

Binnenmaas heeft opnieuw verloren en opnieuw was de grootste tegenstander van Binnenmaas zichzelf. De komende 2 weken kan Binnenmaas er aan gaan werken voor een omkeer, in deze 2 weken zal er op zaterdag 22-10 worden geoefend bij Prinsenland 1 en op dinsdagavond wordt er thuis gespeeld voor de beker tegen Fc ´s Gravenzande.

• Opstelling: Bart de Keijzer, Kees de Winter, Richard vd Wilt, Remon van Prooijen, Sven Post, Sjoerd vd Pers, Johnny Maijers, Yordi Molendijk, Danny Maijers, Bjorn den Otter en Lennert Kleijwegt.
  • Wissels: Charlie de Graaf, Robin Bezemer, Jorian den Otter, Rolin Notenboom, Yannick vd Laan en Joey de Jong.