Riene Verburgh uit Puttershoek kandidaat Statenlid voor de SP

0
571

SP6843VerburghRieneREGIO – Voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart is Riene Verburgh uit Puttershoek kandidaat voor de SP. Verburgh komt op voor mensen in nood. Met haar partij zet ze in op de bouw van meer betaalbare woningen en voor het welzijn van dieren. Verburgh hoort en ziet in de Hoeksche Waard veel mensen met financiële problemen; werkloosheid,  enorme wachttijden bij de sociale dienst, betalingsproblemen en steeds meer huisuitzettingen. 

De voedselbanken groeien in heel Zuid Holland als kool en ook onder de middeninkomens is het allang geen vetpot meer’, aldus Verburgh.

De SP in Zuid-Holland zet in op de bouw van veel meer betaalbare huurwoningen, vooral binnen bestaande dorpen en steden.  De SP wil het platteland zoveel mogelijk groen houden, maar de kleine dorpen krijgen wel de ruimte om te bouwen voor hun eigen inwoners.

Verburg: ‘Er staan veel sociale huurwoningen te koop en er komen geen nieuwe voor in de plaats. Als ze al gebouwd worden is dat in het hogere segment. Onze kinderen op het platteland vertrekken naar de stad of wonen tot hun dertigste bij hun ouders omdat de wachttijd voor een huis vijf jaar is. Jongeren krijgen geen vaste baan meer en kampen met hoge huren.’

Verburgh vind het ook belangrijk dat er beperkingen worden gesteld aan megastallen. ’De SP staat voor dierenwelzijn; zo worden er wat de SP betreft strenge dierenwelzijnseisen gesteld aan veehouderijen die zich hier willen vestigen of willen uitbreiden. Bij nieuwbouw en onderhoud van bijvoorbeeld wegen en vaarwegen moet zoveel mogelijk gelet worden op het welzijn van dieren.’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.