Geslaagde verzamelbeurs voor jong en oud in ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Verzamelbeurs 27-9-2014 A12‘s-Gravendeel – Zaterdag 27 september was er in ‘s-Gravendeel weer een verzamelbeurs in ‘Ons Centrum’ in de Kerkstraat. Verzamelbeurzen.net heeft een aantal jaren geleden de organisatie van deze ruil- en verzamelbeurzen in het Kildorp overgenomen en is er in geslaagd om voor een breed publiek interessante ruil- en verzamelbeurzen te organiseren.

Op de verzamelbeurzen in ‘s-Gravendeel, die nu driemaal per jaar worden georganiseerd, kan men echt van alles tegenkomen; postzegels, sigarenbandjes, munten, oud papier geld, reclameartikelen, flippo’s, winkelwagenmuntjes, oude ansichten en oude miniatuurauto’s. Naast mensen uit ‘s-Gravendeel blijken er ook bezoekers te zijn uit o.a. Numansdorp, Mookhoek en Klaaswaal. De toegang is gratis,maar om inkomsten te verwerven is er een loterij waar behoorlijk wat mensen aan mee doen. Afgelopen zaterdag bleek ook weer eens dat er anno 2014 nog steeds jonge verzamelaars zijn en bijkomen. Er waren bijvoorbeeld enkele jeugdige postzegelverzamelaars, die hun tiende verjaardag nog moesten vieren. ‘Zelf kom ik hier vooral voor het oude muntgeld, maar daarnaast is het hier altijd een gezellige beurs. Je komt best vaak bekenden tegen. Natuurlijk kun je ook onderling wel dingen ruilen, maar er zijn hier ook andere verzamelaars en soms duiken er ook ‘nieuwe gezichten’ op, op zo’n beurs’, aldus een verzamelaar uit Klaaswaal.

Postzegels minder in trek door komst ‘stickervel’

Eén van de dingen de afgelopen tien jaar veranderd zijn, zijn de postzegels. Ooit misschien wel het meest populaire verzamelobject. Maar toen de ‘stickervellen’ ten tonele verschenen zijn er aardig wat verzamelaars afgehaakt, volgens de organisatoren van de verzamelbeurs in ‘s-Gravendeel. Inmiddels is het zo dat aparte series weer als ‘gewone postzegels’ worden uitgebracht en daar is dan weer meer belangstelling voor. Een verzamel-object dat de laatste jaren ‘in de lift zit’, ook wat betreft de prijzen die men voor zeldzame exemplaren moet betalen, is de ansichtkaart. Het gaat dan vooral om (oude) ansichtkaarten van dorps- en stadsgezichten. Zeldzame exemplaren kunnen op veilingen en op een website als Marktplaats soms tientallen euro’s opbrengen. Meer informatie over de ruil- en verzamelbeurzen in ‘s-Gravendeel is te vinden op de website van ‘Verzamelbeurzen.net.’: www.verzamelbeurzen.net.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren