Basisschool Kinderen ontbijten met burgemeester Borgdorff

0
167

NSO-logo-cirkel-FC-DEFMAASDAM – Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt ontbijten ruim 500.000 kinderen op zo’n 2.500 basisscholen samen. In diezelfde week vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. In Binnenmaas nodigt burgemeester André Borgdorff groep 3 (bestaande uit 19 leerlingen) van  christelijke basisschool De Schelp uit Puttershoek uit voor een gezamenlijk ontbijt. Dit ontbijt wordt genuttigd in de Raadzaal van het gemeentehuis op dinsdag 4 november om 8.30 uur.

Burgemeester Borgdorff onderstreept hiermee, net als zo’n 225 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een goed ontbijt. Aan de ontbijttafel maken de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselen ze van gedachten.

Make-A-Wish

Het college van Binnenmaas heeft besloten om per kind dat in Maasdam komt ontbijten een bedrag van € 12,00 te schenken  aan Make-A-Wish. Make-A-Wish is dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting vervult al 25 jaar de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Omdat er 19 kinderen komen ontbijten gaat het in totaal om een bedrag van € 228,00.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 12e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt. Om die reden heeft Het Nationaal Schoolontbijt de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Over Make-A-Wish Nederland

Ieder kind wil kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat kan met de hulp van ruim 400 vrijwilligers en de giften van donateurs en sponsoren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.