Chris de Waal en Simone Luca winnen Open jeugdtoernooi Tennisvereniging Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Winnaar Chris de Waal (in oranje trainingsjack) - OJT 2015PUTTERSHOEK – Chris de Waal heeft zonder set verlies de poule gewonnen van de Jongens enkel t/m 17 jaar bij Tennisvereniging Puttershoek (TVP). Bij de meisjes t/m 17 jaar was Simone Luca de sterkste. Ruim 50 enthousiaste jeugdtennissers uit de Hoeksche Waard en omstreken namen deel aan het toernooi. 

Groen en geel 

De jeugdleden speelden enkels en dubbels in verschillende leeftijdsgroepen (t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 17 jaar) en in de categorieën groen en geel. In de categorie groen speelden kinderen tot en met 12 jaar wel op een hele tennisbaan maar met lichtere groene tennisballen. Vanaf 11 jaar kon ook worden gespeeld in categorie geel met normale gele tennisballen.

Niet alleen jeugdleden van de vereniging zelf, ook jeugdtennissers van andere verenigingen van Spijkenisse tot Dordrecht hadden zich ingeschreven. Naast het sportieve was er ook veel ruimte voor gezelligheid. Zo was er het hele finale weekend een groot spingkussen waarop een echte stormbaan gelopen kon worden.

De kinderen speelden meerdere wedstrijden in poules. Afhankelijk van het aantal poules in een categorie speelden de pouleswinnaars nog (kwart en halve) finales. Het is een mooi tennisevenement geworden voor de jeugdspelers en toeschouwers.

Zomer event op 12 juli 

In het jeugdtennis kunnen kinderen tot en met 12 jaar al heel snel korte tenniswedstrijden spelen op kleinere banen en met lichtere ballen. Kinderen tot en met 9 jaar kunnen spelen in categorie rood en kinderen tot en met 11 jaar in oranje. Tijdens de finaledag van het open jeugdtoernooi organiseerde TVP een ééndaags zomerevent voor Tenniskids rood en oranje.

Prijswinnaars 

In 11 onderdelen hebben de jeugdtennissers gestreden om de finaleplaatsen en de eindoverwinning. De winnaars van het toernooi zijn:

  • Jongens enkel t/m 17 jaar Chris de Waal
  • Meisjes enkel t/m 17 jaar Simone Luca
  • Jongens dubbel t/m 17 jaar Gijs van Beek en Wouter Leeuwenburg
  • Meisjes dubbel t/m 17 jaar Tessa van Bruggen en Koen van Son
  • Jongens enkel t/m 14 jaar Chris de Waal
  • Meisjes enkel t/m 14 jaar Esmé den Oudsten
  • Jongens dubbel t/m 14 jaar Yannick Langerhuizen en Niek Schilperoord
  • Jongens enkel t/m 12 jaar Yannick Langerhuizen
  • Meisjes enkel t/m 12 jaar Nikke Amade
  • Jongens enkel groen Jip Langerhuizen
  • Jongens dubbel groen Jip Langerhuizen en Finn Liles

€ 50 retour voor nieuwe jeugdleden 

Nieuwe jeugdleden kunnen nu voordelig lid worden van Tennisvereniging Puttershoek. Tegen het jaartarief van 2016 kunnen jeugdleden nu al lid worden voor de rest van het seizoen 2015 en het gehele seizoen 2016. Voor kinderen die aan de voorwaarden voldoen kunnen ouders € 50 van de contributie retour vragen bij de gemeente Binnenmaas. Meer informatie op de website van Tennisvereniging Puttershoek.

Algemene informatie 

Tennisvereniging Puttershoek heeft 400 leden en is in 2008 verhuist naar een prachtige nieuwe accomodatie aan de Sportlaan (tegenover het gemeentehuis van Binnenmaas) met 8 verlichte ‘all-weather’ Provision tennisbanen, twee miniveld banen en een oefenkooi. In 2009 heeft de vereniging het nieuwe clubhuis is gebruik genomen. De vereniging bruist het gehele jaar van de (tennis)activiteiten voor recreatieve en wedstrijdtennissers en zeker ook voor de jeugd. De vereniging heeft een jeugdafdeling met 100 jeugdleden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren