Binnenmaas zorgt voor forse vermindering CO2-uitstoot

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

20151116-Uitreiking-CO2-certificaat-Indaver---wethouder-Joosten-(duurzame-afvalverwerking-van-openbaar-groen)Binnenmaas – Op maandag 16 november ontving wethouder Joosten het CO2-certificaat 2014 uit handen van de heer Jansen van afvalverwerkingsbedrijf Indaver. De gemeente ontving dit certificaat vanwege de duurzame verwerking van het groenafval, afkomstig uit snoei- en onderhoudswerkzaamheden, openbaar groen en waterplanten uit de watergangen in de gemeente.

Met dit certificaat verklaart Indaver dat het door de gemeente aangeleverde organisch materiaal op duurzame wijze is verwerkt tot hoogwaardige compost en biomassa. Gebruik van deze duurzame producten in plaats van fossiele alternatieven voorkomt de uitstoot van het broeikasgas CO2 en is dus goed voor het milieu. De vermindering van CO2-uitstoot wordt berekend als het verschil tussen inzet van compost als bodemverbeteraar in plaats van veen of kunstmest, aangevuld met de inzet van biomassa in plaats van fossiele brandstoffen om energie op te wekken.

Door te kiezen voor duurzame verwerking van het gemeentelijk groenafval, draagt gemeente Binnenmaas haar steentje bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het bedrijf Indaver ontvangt het gemeentelijk groenafval sinds 2014. In 2014 leverde Binnenmaas 1,4 miljoen kilo groenafval, goed voor 206 duizend kilo vermeden CO2-uitstoot. Deze uitstoot is te vergelijken met de CO2-uitstoot van een personenauto die een afstand van maar liefst 740 duizend kilometer aflegt, bij een gemiddeld verbruik van 1 op 10 aan benzine.

Vermindering van CO2 uitstoot staat hoog in het vaandelGemeente Binnenmaas hecht veel waarde aan de aanpak van milieuvervuiling, klimaatverandering, de afname van biodiversiteit en de schaarste aan grondstoffen. Daarom zet Binnenmaas onverminderd in op meer duurzame energie en vermindering van de CO2-uitstoot binnen haar gemeentegrenzen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren