Excursie vlinders en libellen van het Hoeksche Waards Landschap in ‘s-Gravendeel

0
244

1809-20150722111354’s-Gravendeel – De Vlinder-en Libellenwerkgroep van het Hoeksche Waards Landschap houdt op zaterdag 25 juli een excursie in het Mijl- en Nieuwlandse bos. Deze natuurterreinen zijn aangelegd als compensatie voor de HSL-lijn. Ze liggen tussen Puttershoek en ’s-Gravendeel en worden beheerd door Staatsbosbeheer.

Vroeger was het akkerland, inmiddels is dit het leefgebied van diverse soorten vlinders en libellen. Wie wil weten welke vlinders en libellen hier te vinden zijn of wil genieten van deze mooie beestjes kan deelnemen aan de HWL-excursie. De start is om 13.00 uur en de excursie die ook leuk is voor kinderen duurt ongeveer 2 uur.

De start is op het parkeerterrein van het Mijl- en Nieuwlandse Bos. Bereikbaar vanuit Puttershoek via de Molendijk, vervolgens links afslaan ter hoogte van Molendijk 67, ’s-Gravendeel. Kosten excursie: 2 euro voor HWL-leden, 3 euro voor niet-leden en 1 euro voor kinderen t/m 12 jaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.