Eerste paal multifunctionele accommodatie in Westmaas

170

logo-6WESTMAAS – Stichting Acis, CSG de Waard en gemeente Binnenmaas werken samen aan de realisatie van een multifunctionele accommodatie (mfa) met scholen en gymzaal in Westmaas. Inmiddels is het ontwerp van de mfa goedgekeurd, is de omgevingsvergunning verleend en zijn de ‘oude’ scholen gesloopt. Op woensdag 20 mei om 11.30 uur wordt op feestelijke wijze de eerste paal voor de mfa geslagen.

De mfa wordt een gebouw waarin beide basisscholen, maar ook de gymzaal een plek vinden onder één dak. De gymzaal is niet alleen bedoeld om te sporten, er is ook een podium aanwezig om uitvoeringen te kunnen geven. Ook voor dorpsfeesten is de gymzaal beschikbaar. Bij het ontwerpen van het gebouw is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo komen er zonnepanelen op het dak en is gekozen voor een mos-sedum dak.

Vooruitlopend op de verhuizing naar de nieuwe school, zijn ‘De Vlashoek’ en ‘De Weerklank’ inmiddels tijdelijk gehuisvest in een noodgebouw op het terrein van de ijsbaan. Het bevalt de scholen prima om samen in één gebouw te zitten. Dat al regelmatig samen wordt opgetrokken zal ook blijken bij het slaan van de eerste paal. Acht van de 142 heipalen worden beschilderd door de leerlingen van beide scholen. Per groep (1 t/m 8) is één paal beschikbaar die door zowel kinderen van ‘De Vlashoek’ als ‘De Weerklank’ wordt beschilderd.

Iedereen is van harte welkom om dit feestelijke moment bij te wonen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.