Rabobank Dressuur Tweedaagse op 10 en 11 juni in Westmaas

0
287

WESTMAAS – Op 10 en 11 juni a.s. wordt op het terrein van Manege Flemming te Westmaas, de thuisbasis van RV & PC Centaur, wederom de Rabobank Dressuur Tweedaagse georganiseerd.

Op dit gezellige tweedaagse dressuurconcours voor paarden en pony’s zijn mooie geldprijzen en waardebonnen te winnen, waarbij combinaties die beide dagen deelnemen meestrijden om het overall kampioenschap. Op zondag vindt tevens het Kringkampioenschap voor Kring Oost Maas en Merwede plaats. Dit kampioenschap wordt verreden over twee proeven, waarbij de Kringkampioenen bij de paarden een wildcard ontvangen voor deelname aan de Regiokampioenschappen. De BB- t/m L-rubrieken worden verreden op gras en de rubrieken M t/m ZZ-Licht op zand. De klasse BB is een facultatieve kennismakingsklasse, waar beginnende ruiters aan mee mogen doen zonder startpas. Inschrijven kan nog tot 26 mei a.s. via MijnKNHS.nl, Startlijsten.nl of door even een e-mail te sturen naar [email protected]

Tijdens de Rabobank Dressuur Tweedaagse vindt ook de strijd om de Hoeksche Waard Bokaal plaats. RV & PC Centaur is naast RV Oud-Beijerland, RV De Cavalier en RV De Mustang medeorganisator van dit evenement, dat wordt verreden op de vier door de KNHS goedgekeurde tweedaagse dressuurconcoursen in de Hoeksche Waard. Om mee te dingen naar de Hoeksche Waard Bokaal moet men minimaal twee starts gereden hebben op de vier tweedaagse concoursen in de klassen B t/m ZZ-Licht.

Een tweedaags dressuurconcours zoals dit kan uiteraard alleen tot stand komen met behulp van sponsoren en RV & PC Centaur is de Rabobank, die als hoofdsponsor dit evenement al vele jaren ondersteunt, zowel in financieel opzicht als door het ter beschikking stellen van mooie dekens, dan ook wederom zeer dankbaar. Daarnaast zijn er nog heel veel andere sponsoren die ons financieel ondersteunen, waarbij DB Work Wear in Heinenoord eveneens optreedt als shirtsponsor van het voltallige bestuur.

RV & PC Centaur, die dit jaar haar 35-jarig bestaan viert, is een middelgrote, actieve vereniging waar behalve de Dressuur Tweedaagse iedere maand een KNHS-wedstrijd georganiseerd wordt en in december een feestelijke Kür op Muziek. Daarnaast worden ook regelmatig clinics gegeven, zoals op 3 juni a.s. door de bekende subtop amazone Dinja van Liere.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.