Korfbal uitslag bij voetbalwedstrijd Amstelwijck tegen FC Binnenmaas

6 Min Read

fcbinnenmaasDordrecht – Dinsdag 18 augustus speelde FC Binnenmaas de vriendschappelijke avondwedstrijd tegen Amstelwijck ook een 2e klasser. Afgelopen seizoen hebben wij hier ook tegen gespeeld voor de beker en deze wedstrijd hadden wij verloren met 3-1. Dus dit is een goede test om te kijken of we stappen hebben gemaakt en waar nog wat valt te sleutelen.

De mannen van Leo Dekker begonnen sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 4e minuut al de eerste kans, Aaron Perez wist de bal via de linkerkant goed voor te geven en Danny Maijers schoot direct vanuit de lucht maar net naast.

In de 6e minuut was het wel raak en kwam de stand op 0-1 voor Binnenmaas. Charlie de Graaf die goed verdedigede gaf de bal mee aan Danny Maijers, Danny speelde op zijn beurt de bal naar Lorenzo van der Meijde die op zijn beurt met een perfecte pass Desi Sanderse wist te bereiken en deze laatste wist ook uiteindelijk de openingstreffer te maken.

In de 13e minuut kreeg Lorenzo van der Meijde de bal van Desi Sanderse en Lorenzo wist zich goed met 1 beweging vrij te spelen, maar schoot net naast. Amstelwijck probeerde wel wat meer te voetballen, maar dat kwam niet verder dan een aantal pogingen voor het doel van Sem Kerkhof, maar echt gevaarlijk was het nog niet. In de 29e minuut was het op nieuw raak voor Binnenmaas, Aaron Perez had de bal via de rechterkant voorgegeven en Lorenzo van der Meijde die goed bij de eerste paal was gekomen kon deze bal binnen tikken en de stand op 0-2 beginnen. Na de 0-2 begon Amstelwijck wat meer druk te zetten en bij Binnenmaas ging het minder zuiver dan in de eerste 30 minuten. Dit resulteerde tot een aantal gevaarlijke kansen van Amstelwijck en uiteindelijk ook de 1-2 in de 35e minuut. Door balverlies van Binnenmaas kon Amstelwijck de aansluiter binnen tikken.
3 minuten later was het weer Binnenmaas die van zich liet horen en dat was dan ook gelijk de 1-3. Een kopie van het 2e doelpunt, opnieuw was het Aaron Perez die de bal goed voor wist te geven aan de rechter kant en Lorenzo van der Meijde (die inmiddels heeft laten zien scherp te zijn) kwam weer bij de eerste paal om de bal binnen te schieten. Maar 2 minuten later (40e minuut) mocht Binnenmaas alweer de aftrap nemen, dit na een knap afstand schot van Amstelwijck die onderkantlat het doel in verdween. Dat Binnenmaas even de organisatie kwijt was dat was duidelijk, want opnieuw een minuut later was het weer raak voor Amstelwijck en dus de 3-3. De bal werd van uit het midden door de verdediging naar de aanvaller van Amstelwijck gespeeld, deze stond zodanig vrij dat hij alle tijd had om de bal binnen te schieten.

Waar je dus verwacht met een lekkere voorsprong de rust in te gaan ga je met een 3-3 de rust in. Dus de 2e helft weer vol aan de bak en volledige concentratie.

Ook de 2e helft was niet saai, want deze was nog geen minuut oud of de mannen van Leo Dekker kwam alweer op voorsprong. Danny Maijers had zich aan de rechter kant goed vrij gelopen en gaf een zeer knappe en goede voorzet op de inmiddels ingevallen Tim Vos, Tim die op het juiste moment in kwam lopen schot de bal direct van uit de lucht binnen en zo was de stand 3-4.

Dit was geen wedstrijd dat in de eerste minuut van de tweede helft de wedstrijd werd beslist, in de 62e minuut kwam Amstelijkwijck namelijk alweer langszij en kwam de stand op 4-4. Amstelwijck ging vanaf dat moment nog meer druk zetten en daar kwamen ook wel wat kansen uit, maar in de 77e minuut was het Sander de die door Richard van der Wilt alleen voor de doelman van Amstelwijck werd gezet, Sander passeerde heel rustig deze doelman en schoot de 4-5 binnen.

In de 85e minuut werd de stand dan toch weer gelijk, Amstelwijck scoorde na een goed uitgespeelde aanval en zo was de stand 5-5. Ondanks er nog 5 minuten gespeeld moest worden was niemand er zeker van of dit ook de eindstand zou zijn.

En dat was het dus ook niet want in de 87e minuut was het opnieuw Sander de Heus die vrij voor de doelman werd gezet, deze keer door Nils Fortuin en ook nu maakte Sander het goed af en bracht de stand op 5-6. En toch moest Amstelwijck perse het laatste woord hebben en dat kregen ze ook, want een minuut later was daar dan toch de eindstand 6-6.

Een wedstrijd met veel pluspunten en punten waar echt aan gewerkt moet worden. Daar hebben we nog een paar weken voor en eerst hebben we nog 3 bekerwedstrijden om te oefenen. Ik heb ook de volste vertrouwen in de spelers en beide trainers dat we aan het begin van de competitie er klaar voor zijn.