Zeilkamp WSV Binnenmaas weer een groot succes

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

20150714_105526MIJNSHEERENLAND – Elk jaar organiseren de zeiltrainers van WSV Binnenmaas een zeilkamp voor optimist- en jeugdbootzeilers. Een week lang zeilen, spelletjes en heel veel gezelligheid!

Dit jaar vond het kamp vanaf 12 juli t/m 18 juli plaats, op een nieuwe locatie: Regatta Center Muiderzand, dat begin maart 2015 haar deuren opende. Het is vlakbij Almere gelegen, aan het IJmeer. Van daaruit zijn ook het Gooimeer en Markermeer goed bereikbaar.

Het thema van het kamp was Vikingen. Eeuwen geleden waren de Vikingen namelijk de baas over de wateren rondom Muiderzand, dat toen nog in open verbinding met de Noordzee stond. Gedurende het kamp hebben de kinderen deze wateren verkend, verborgen geheimen van de Vikingen achterhaald en hun taal geleerd!

De in totaal 43 kinderen waren in zes verschillende trainingsgroepen verdeeld.  Zo was er een wedstrijdgroep, die de gehele week hard heeft getraind om hun wedstrijdtactiek en techniek te optimaliseren. In het gebouw op de kamplocatie mochten zij gebruik maken van leslokalen voorzien van televisieschermen om gefilmd materiaal, gemaakt tijdens een training, direct te kunnen bekijken.

Ook was er een groep met wat jongere wedstrijdzeilers. Deze groep heeft gedurende de week veel geleerd, variërend van wedstrijdtactiek tot bootcontrole. Hier tegenover stonden de twee beginnersgroepen. Erg trots zijn wij op deze kinderen. Zij zijn, ondanks de stevige wind op sommige dagen, elke dag het water op geweest en hebben grote vorderingen gemaakt.

Verder was er een optimistgroep met kinderen die vorig jaar hun CWO-3 diploma hebben gehaald en zich nu vooral willen richten op het zeilplezier. Zij hebben de wateren rondom Muiderzand verkend en genoten van het prachtige zeilweer.  Er was ook een jeugdgroep, bestaande uit Splashzeilers. Zij hebben vele zeiluren gemaakt en veel van en met elkaar geleerd. Echter hadden zij de laatste zeildag veel pech. Door de harde wind heeft elke boot, op eentje na, die dag schade opgelopen.

Na een lange dag op het water zijn er bovendien elke avond activiteiten geweest, zoals een dropping, een smokkelspel op het strand en een spooktocht op een eiland in het IJmeer. Op donderdag zijn alle trainers en kinderen naar het eiland Pampus gevaren, waar ze het verdedigingsfort hebben bekeken. Een bijzondere ervaring voor hen allen!

Kortom, het was een fantastisch zeilkamp, waar zowel de kinderen als de trainers van hebben genoten!

Bekijk hieronder een kleine foto impressie


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren