Onderzoek herziening parkeerbeleid in Oud-Beijerland

0
459

parkeerbord_neutraal1OUD-BEIJERLAND – Diverse trends en ontwikkelingen (waaronder het online shoppen en de economische crisis) zorgen ervoor dat het aantal bezoekers – en daardoor ook het aantal ondernemers – van winkelcentra afneemt. Ook in Oud-Beijerland zien we dat het winkelbezoek terugloopt. Ondernemers in het centrum wijten dit ook deels aan het huidige parkeerbeleid en daardoor de toegankelijkheid en gastvrijheid van het centrum.

Uit een evaluatie van het parkeerbeleid in 2013 blijkt dat bewoners net buiten het centrumgebied overlast ervaren van parkeerdruk in de straat, omdat bezoekers en werknemers parkeren buiten het gebied waar betaald parkeren geldt. Uit dezelfde evaluatie blijkt dat bezoekers vinden dat de gastvrijheid en toegankelijkheid verbeterpunten zijn. Redenen genoeg om het parkeerbeleid nog eens onder de loep te nemen.

Regels

Het huidige parkeerbeleid is ontstaan in een tijd dat de parkeerdruk op het centrum groter en groter werd. Sinds die tijd ontstonden steeds nieuwe problemen. Als oplossing werden er keer op keer nieuwe regels aan het parkeerbeleid toegevoegd of werd het gebied waarop het beleid van toepassing was vergroot. Het huidige parkeerbeleid is dan ook een opeenstapeling van regels. Dit is niet altijd gebruiksvriendelijk en duidelijk. Ook lost het niet alle problemen op. Onze voorkeur gaat daarom uit naar een nieuw, duidelijk parkeerbeleid met zo min mogelijk regels.

Nieuw voorstel

De komende maanden onderzoeken gemeente, stichting Centrummanagement en een extern bureau (Met Graumans) welk parkeerbeleid het best past bij ons centrum. Gezamenlijk komen we met een voorstel (nieuw parkeerbeleid). Het uitgangspunt van dit beleid is dat wij alleen nog willen regelen wat echt noodzakelijk is.

Voordat de gemeenteraad hierover een besluit neemt, stellen we alle bewoners van het centrumgebied, overige inwoners, ondernemers en bezoekers in de gelegenheid om te laten weten wat ze van het voorstel vinden. Te zijner tijd vindt u hier meer informatie over op onze website en in deze rubriek in Het Kompas.

Op de hoogte blijven

Bewoners van het centrumgebied ontvangen deze week een brief met informatie over het onderzoek. Wilt u op de hoogte blijven van het project? Bezoek dan onze projectenwebsite OBLvernieuwt. Op deze pagina kunt u alle informatie en documenten over het project vinden. Ook plaatsen we regelmatig nieuwe informatie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.