Rattenbestrijding in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

ratHOEKSCHE WAARD – Op een aantal plekken in de Hoeksche Waard kunnen ratten actief zijn. Voornamelijk aan de waterkant van plassen en sloten. Dit hoeft niet altijd erg te zijn, zolang het maar om kleine getallen gaat. De rat heeft ook een positieve waarde voor de natuur. Maar wordt het aantal ratten te groot, dan heeft dit gevolgen voor de volksgezondheid.

Melden rattenoverlast bij RAD

Als u een rattenplaag constateert op openbaar terrein kunt u hiervoor terecht bij het meldpunt rattenoverlast Hoeksche Waard van de RAD via 0186 – 572586. De RAD rapporteert uw klacht aan de betreffende gemeente (die afhankelijk van de geconstateerde situatie) eventuele opdracht geeft tot bestrijding.

Heeft u last van ratten op uw eigen terrein dan bent uzelf verantwoordelijk voor de bestrijding en wordt indien u dit wenst een professionele bestrijder ingeschakeld. De bestrijdingskosten komen voor eigen rekening.

Melden muskusrat bij waterschap

De dienst Muskusrattenbeheer van de samenwerkende waterschappen pakt de muskusrat en de beverrat aan. Het waterschap zet zich in om de bruine rat te bestrijden. Deze dieren graven holen in en bij dijken en oeverkanten. Daarmee tasten zij de veiligheid van de dijken aan en beschadigen zij de oevers. Een melding doen kan via het online meldingsformulier.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren