Fusie gemeente’s in de Hoeksche Waard op zijn vroegst pas in 2019

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

image3HOEKSCHE WAARD – Een fusie van de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard gebeurt op zijn vroegst in 2019. De huidige gemeenteraden blijven dan een halfjaar langer aan dan de reguliere periode van 4 jaar. Pas in november 2018 gaan de inwoners naar de stembus.

Dat meldde het onderzoeksbureau BMC woensdagavond 9 september  aan de fractievoorzitters van alle politieke partijen tijdens de bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard bijeenkomst in Mijnsheerenland. Eerder fuseren is volgens het onderzoeksbureau vanwege de vele werkzaamheden van samengaan niet mogelijk. De wet geeft de mogelijkheid om gemeenteraden een halfjaar langer aan te laten blijven

Óf de vijf Hoeksche Waardse gemeenten daadwerkelijk samengaan, staat nog lang niet vast. De provincie Zuid Holland eist dat de vijf gemeenteraden op 17 december dit jaar een gezamenlijk besluit nemen over fuseren of uitgebreide samenwerking , anders neemt de provincie de regie over en zal het zeker tot een fusie komen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.