Wereldkampioenen Roeien gehuldigd bij WSV Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_6220Mijnsheerenland – Zaterdag 26 september zijn Sam Jager en Harald van Emmen gehuldigd bij WSV Binnenmaas.Sam en Harald zijn namelijk tijdens de World Rowing Master Regatta in het Belgische Hazewinkel wereldkampioen geworden in de Mix B 4x samen met Hilde Oorsprong-de Fouw en Ellen Vlaanderen,De dames zijn afkomstig van R.V. De Hertog en G.R.V. Scaldis Goes.

Toen Sam en Harald vanochtend na het het gebruikelijke zaterdag ochtend training terug kwamen bij de WSV klonk daar luid uit de speakers de muziek van We are de Champignons van Queen.Zij schrokken even en dachten wat is dit nu. Zij werden aan het vlot op gewacht door bijna de voltallige roeiafdeling en tal van andere watersport leden.De rode loper was uitgelegd en via een erehaag van roeiriemen werden zij naar het balkon van de roeiloods geleid,onder enthousiast applaus van alle aanwezigen. 1 Van de roeileden had een lied gemaakt welke door alle aanwezige luidkeels werd gezongen.
Eenmaal op het balkon werden Sam en Harald gefeliciteerd door de voorzitter van de roeiafdeling en konden zij een uitvergrootte foto van het gouden team in ontvangst nemen.

Ook wethouder Joosten van gemeente Binnenmaas was aanwezig om het duo te feliciteren, en hij kon een mooi verhaal vertellen over het fanatisme van Harald en Sam omdat hij de achterbuurman was geweest van Harald. Namens de gemeente werden mooie bossen bloemen overhandig aan het team. Ook konden zij de felicitatie’s in ontvangst nemen van het bestuur van WSV Binnenmaas welke met 2 flessen champagne
de feestelijke viering nog meer kracht wilde bij zetten. Vervolgens was er voor alle aanwezig nog koffie met taart waarop het windende team te zien was.

De altijd zeer bescheiden Sam en Harald waren erg onder de indruk van al deze belangstelling, en beseften dat datgene zij gepresteerd hadden wel heel bijzonder was.Wij zijn dan ook erg trost als roeivereniging Binnenmaas op Sam en Harald. En wie weet komt er nog veel meer blik richting Mijnsheerenland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren