Opening nieuw Informatiepunt Wonen, Welzijn & Zorg in Dorpshuis Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

InfopuntOpeningSTRIJEN – Afgelopen zaterdag, 26 september 2015, opende wethouder Paulien Tanja het nieuwe Informatiepunt Wonen, Welzijn & Zorg in Dorpshuis Streona.

Vele omwonenden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om bij de opening aanwezig te zijn. De medewerkers van het nieuwe Informatiepunt kregen ook meteen al vele vragen te verwerken. Vanaf deze week is in het dorpshuis elke donderdagmorgen iemand aanwezig voor informatie en advies op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

,,In juni 2014 is Welzijn Hoeksche Waard al gestart met een vrijwilligersinformatiepunt in de bibliotheek van Strijen. Toen heb ik al aangegeven enorm blij te zijn met dit initiatief, zeker gezien de ontwikkelingen op het gebied van de veranderende zorg,” zei wethouder Tanja tijdens de opening. ,,De ontwikkelingen op het gebied van wonen, welzijn en zorg hebben er toe geleid dat er al meerdere infopunten in de Hoeksche Waard gekomen zijn. De ervaring heeft geleerd dat er behoefte is aan een dergelijke laagdrempelige voorziening.”

Het informatiepunt voor vrijwilligers Strijen wordt in een roulatiesysteem bezet door medewerkers van HW Wonen, Welzijn Hoeksche Waard en Zorgwaard. Er wordt vooralsnog gestart met één ochtend. Afhankelijk van het aantal bezoekers en vragen wordt de komende tijd bekeken of de openingstijden uitgebreid moeten worden.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren