Inloop avond Crisisnoodopvang vluchtelingen in Oud-Beijerland

0
421

logoOUD-BEIJERLAND – Tijdens een informatiebijeenkomst op zaterdag 17 oktober 2015 zijn de direct omwonenden van vrijetijdscentrum De Boogerd door het gemeentebestuur geïnformeerd over de crisisnoodopvang van honderd vluchtelingen voor een periode van vier weken in de tennishal.

Gemeente Oud-Beijerland wil graag iedereen op de hoogte houden van dit onderwerp. Zo is een liveblog gestart op de website, kunnen mensen zich aanmelden voor een digitale nieuwsbrief en organiseert de gemeente op dinsdag 20 oktober tussen 19.00 en 20.30 uur een inloopavond in het gemeentehuis, waar mensen zich kunnen opgeven als vrijwilliger. Op deze inloopavond zijn niet alleen de bewoners van de wijk Croonenburgh – die daarover vandaag per brief zijn/worden geïnformeerd – welkom, maar ook overige belangstellenden.

Inloopavond

Tijdens de inloopavond in de Burgerzaal in het gemeentehuis kunnen bezoekers tussen 19.00 en 20.30 uur bij drie kraampjes terecht voor de volgende onderwerpen: algemene informatie en vragen over de opvang, aanmelding/registratie als vrijwilliger en het leveren van een bijdrage – in welke vorm dan ook – aan dagbesteding voor de vluchtelingen.

Kortom, iedereen die nog vragen heeft over de crisisnoodopvang of zich wil aanmelden als vrijwilliger is van harte welkom.

Voor alle duidelijkheid: er is geen officiële opening en mensen hoeven zich niet vooraf aan te melden. Degene die wil, kan gewoon op enig moment tussen 19.00 en 20.30 uur binnenwandelen.

Informatie

Naast het verstrekken van informatie via de informatie- en/of de inloopbijeenkomst, houdt gemeente Oud-Beijerland haar inwoners en overige belangstellen graag op de hoogte van de actuele stand van zaken rond de crisisnoodopvang via www.oud-beijerland.nl/opvang. U vindt daar ook een actuele lijst met veelgestelde vragen en antwoorden. Is het antwoord op de vraag daar niet te vinden of wanneer iemand zich wil aanmelden als vrijwilliger, dan kan dat door te mailen naar [email protected]. Op werkdagen kan men ook bellen naar het algemene nummer van de gemeente, telefoon (0186) 64 65 66.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.