Vesper met muziek van Johannes Brahms, Herman Strategier en Hendrik Andriessen in Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Mijnsheerenland- zondag 19 januari om 19.00 uur organiseert “Musica Laurentius” een vesper. Aan deze vesper wordt meegewerkt door een projectkoor o.l.v. Mariët Kaasschieter, organist Rien Donkersloot en voorganger Ds. W.H. Hendriks.

Tijdens de dienst zal Psalm 13 voor vrouwenkoor en orgel van Johannes Brahms klinken. Deze psalm werd in 1859 voor het eerst uitgevoerd in Hamburg en werd toen door Brahms zelf gedirigeerd. Ook wordt er door het vrouwenkoor een Pater Noster (Onze Vader) gezongen van de Nederlandse componist Herman Strategier; hij componeerde dit stuk in de Tweede Wereldoorlog, in 1944.
De sopraan Mariët Kaasschieter zal samen met Rien Donkersloot de Cantique Spirituel van Hendrik Andriessen ten gehore brengen. Herman Strategier kreeg zijn vroege orgellessen van Hendrik Andriessen.
De dienst wordt verder ingevuld met gemeentezang, lezingen en orgelmuziek.

De vesper begint om 19.00 uur en duurt ongeveer 50 minuten. De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang van de Laurentiuskerk.
Van harte welkom!

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren