Voordelig uw woning laten isoleren ?

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Het Regionaal Energieloket Hoeksche Waard wil de inwoners van de Hoeksche Waard attenderen op de mogelijkheid om voordelig isolerende maatregelen in hun woning te treffen. 

Het Regionaal Energieloket voor de Hoeksche Waard is ontwikkeld door Bleeve in samenwerking met de 5 samenwerkende gemeenten. Het Regionaal Energieloket faciliteert woningeigenaren van A tot Z met energie besparen en duurzaam wonen. In mei 2017 gaat een nieuwe actie collectieve aankoop zonnepanelen van start. Kijk voor meer informatie op www.regionaalenergieloket.nl/hoeksche-waard 

De Rijksoverheid stelt isolatiesubsidie beschikbaar

Wij willen u ook graag attenderen op de isolatiesubsidie die het Rijk aan woningeigenaren/bewoners beschikbaar stelt. Voor woningeigenaren/bewoners is het totaal beschikbare subsidiebudget tot 1 januari 2018 € 35,7 miljoen. Voor Verenigingen van Eigenaren komt het totaal beschikbare budget tot 1 januari 2018 op € 6 miljoen voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan het gebouw. 

Woningeigenaren/bewoners en Verenigingen van Eigenaren kunnen subsidieaanvragen indienen voor isolerende maatregelen. Zij moeten minimaal twee soorten isolerende maatregelen treffen van voldoende omvang, bijvoorbeeld: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas. 

Doet u bijvoorbeeld mee aan de collectieve aankoop zonnepanelen van het Regionaal Energieloket Hoeksche Waard dan kunt u evengoed de subsidie daarvoor aanvragen bij het rijk als u ook nog een tweede isolatiemaatregel treft. Kijk voor meer informatie en voor het aanvragen van de rijkssubsidie op de site www.energiebesparendoejenu.nl 

Wat kost een isolatiemaatregel

Uit onderzoek is gebleken dat huiseigenaren het moeilijk vinden om de kosten en opbrengsten van maatregelen goed in te schatten. Bovendien wordt gedacht dat het overlast en rommel geeft. Gemiddeld kost spouwmuurisolatie € 2.100 , de besparing is € 550 per jaar. Vloerisolatie kost gemiddeld € 1.800, de besparing is € 210 per jaar. Wie twee of meer isolatiemaatregelen neemt, kan daarvoor ongeveer 20% subsidie krijgen. Zo’n 12.000 huiseigenaren hebben de afgelopen al vijf maanden al subsidie aangevraagd voor woningisolatie. 

Matig geïsoleerd

In bijna alle huizen in Nederland is wel iets aan isolatie gedaan, maar vaak nog niet grondig. Veel oudere huizen, gebouwd vóór 1992, zijn maar gedeeltelijk of matig geïsoleerd. Vooral de isolatie van de gevel en de vloer ontbreekt. Het verbeteren van woningisolatie past in het beleid van de overheid om de uitstoot van CO2 te verlagen. Bovendien scheelt het in de stookkosten en levert het meer comfort op.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.