Parkdagen in Oud-Beijerland ontvangen eerste bijdrage Initiatievenfonds

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Overhandiging cheque parkdagenOUD-BEIJERLAND – ‘Een initiatief dat een bijdrage levert aan de saamhorigheid in de gemeente Oud-Beijerland.’ Zo luidt één van de voorwaarden voor een bijdrage uit het Initiatievenfonds. Guido Boender, organisator van de drukbezochte Parkdagen in Oud-Beijerland, twijfelde geen moment.

Een begrotingstekort dreigde een paar weken geleden roet in het eten te gooien voor de jubileumeditie (tiende keer). Dankzij een bijdrage uit het Initiatievenfonds kan Oud-Beijerland, de Hoeksche Waard en iedereen daarbuiten op 14 en 15 mei weer een weekend genieten van muziek, dans, workshops, kraampjes van kunst tot lifestyle, kinderattracties én een hapje en drankje in het Laningpark.

Initiatievenfonds

Het initiatievenfonds is een fonds voor grote en kleine initiatieven in de gemeente Oud-Beijerland die een bijdrage leveren aan de saamhorigheid. De gemeente wil met het geven van een bijdrage inwoners meer en meer stimuleren om zich in te zetten voor elkaar, de buurt, de wijk of het dorp Oud-Beijerland. Voorbeelden zijn het stimuleren van ontmoeting, het zelf onderhouden van het groen in de wijk, het organiseren van een evenement voor inwoners van Oud-Beijerland of het opknappen van een buurtplein.

Het beschikbare jaarbedrag wordt jaarlijks door de gemeenteraad van Oud-Beijerland vastgesteld tijdens de begrotingsbehandeling. In 2016 is het bedrag vastgesteld op         € 100.000,-.

Parkdagen

De Parkdagen krijgen een eerste bijdrage uit het Initiatievenfonds. Wethouder Van Waveren: “Iedereen kent de Parkdagen in Oud-Beijerland. Inwoners van heel de Hoeksche Waard bezoeken dit gezellige evenement. Dat het de saamhorigheid bevordert staat daarom buiten kijf. Ik vind het een fantastisch initiatief, geheel georganiseerd door vrijwilligers zoals Guido Boender. Daarom verdubbelen wij de bijdrage van Vrienden van de Parkdagen (bedrag vanaf € 10,-) tot een bedrag van maximaal € 4.000,-. De doelstelling is om tweehonderd Vrienden te werven.”

Vrienden van de Parkdagen

Om dit evenement te kunnen bekostigen, is onder andere de actie Vrienden van de Parkdagen in het leven geroepen. Guido Boender: “De Parkdagen zijn altijd ontzettend populair. Toen wij zagen dat we de begroting dit jaar niet sluitend kregen door het teruglopen van subsidies, besloten we Vrienden te werven. Vrienden steunen ons door een bedrag (vanaf € 10,-) te doneren. Als dank krijgen zij een consumptiebon voor een gratis drankje! Dankzij deze Vrienden kunnen wij de toegang tot het evenement gratis houden én heel de Hoeksche Waard en omstreken laten genieten van veel moois.”

Cheque

Wethouder Van Waveren overhandigde de eerste cheque op donderdag 14 april aan initiatiefnemer Guido Boender. Guido: “We zijn ontzettend blij met deze bijdrage. Hopelijk werven we de komende weken nog genoeg vrienden om de doelstelling van tweehonderd te halen en het evenement tot een succes te maken.”

Voorwaarden Initiatievenfonds

Aan een aanvraag voor een bijdrage van het initiatievenfonds zijn voorwaarden verbonden. Zo moet het initiatief in Oud-Beijerland uitgevoerd worden, een bijdrage leveren aan de saamhorigheid in Oud-Beijerland, anderen stimuleren om zich vrijwillig in te zetten voor elkaar en/of hun leefomgeving en mag er geen overlap bestaan met een bestaande subsidieregeling. Ook is belangrijk dat het gaat om een gezamenlijk belang en er draagvlak is voor het initiatief. Voor een bijdrage komen in aanmerking: activiteiten, benodigd materiaal of objecten en eventueel loonkosten.

Een uitgebreid overzicht van de voorwaarden is te vinden www.oud-beijerland.nl/initiatievenfonds.

Aanvraag indienen

Inwoners kunnen het hele jaar een aanvraag indienen. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Binnen drie maanden na binnenkomst van de complete aanvraag neemt gemeente Oud-Beijerland een besluit.

Meer informatie

Meer informatie over het initiatievenfonds is te vinden op www.oud-beijerland.nl/initiatievenfonds. Op www.deparkdagen.nl is meer informatie te vinden over de Parkdagen en de vriendenactie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren