School is toch best heel leuk

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Juf Dionne en haar halve klas - Foto IKC de Schelf
‘s-Gravendeel – IKC De Schelf is weer open, het lesgeven gebeurt in gehalveerde klassen en er zijn speciale looproutes in het gebouw. Kinderen, leerkrachten én ouders hebben stiekem toch wel uitgekeken naar dit moment.

“De halve klassen zorgen in de klas automatisch voor 1,5 meter afstand. En de handige looproutes in het gebouw zorgen ervoor dat je elkaar ook buiten de klas niet tegen het lijf loopt,” zo vertelt directrice Lisette van der Brugge. Drie leerkrachten blijven thuis omdat zij in de risicogroep vallen. Zij verzorgen ondersteuning op afstand op de dagen dat de leerlingen thuis met hun schoolwerk bezig zijn. En hun klassen worden overgenomen door collega’s. “Een moeilijke puzzel,” zo noemt Lisette de gemaakte planning. “Maar wel een puzzel die we als team gezamenlijk hebben weten op te lossen. In de meivakantie hebben we alle mogelijke scenario’s besproken, een plan uitgewerkt en voorgelegd aan de medezeggenschapsraad. Deze stemde direct in met het uiteindelijke plan.”

Juf Dionne van groep 5 vertelt: “Een halve klas, maar leerlingen met dubbel zoveel plezier en energie. De leerlingen hebben ons gemist en wij hen. Wij proberen de dagen zo normaal mogelijk te maken, maar we ruimen wel extra tijd in voor het voeren van gesprekken met de kinderen. De afgelopen weken, maar ook deze nieuwe situatie met halve klassen en een parttime schoolweek, vraagt om aandacht en uitleg.”

Na alle weken van thuisonderwijs was de meest gehoorde uitspraak vandaag: “School is toch eigenlijk best heel leuk.” Het is voor iedereen even zoeken om de juiste draai te vinden in deze nieuwe situatie. Het vraagt om flexibiliteit en aanpassingsvermogen van het team, van ouders en van de leerlingen. “Maar, zo vertelt Lisette, ik ervaar bij iedereen de wil en de daadkracht om dit met elkaar gewoon heel goed te doen. Samen kunnen we dit! IKC De Schelf is gelukkig vanaf deze week weer gevuld met het geluid van blije kinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren