Filmavond in het kerkje aan de Beneden Molendijk in Oud-Beijerland

0
279

imageOud-Beijerland – Op donderdag 29 oktober wordt er weer een film vertoond in het Kerkje aan de Beneden Molendijk 35 in Oud-Beijerland. Aanvang 20.00 uur, zaal open (koffie/thee) vanaf 19.30 uur.

Deze Canadese film, winnaar van o.a. de publieksprijs op het Filmfestival Rotterdam en genomineerd voor een Oscar, gaat over een Algerijnse immigrant, die als invalkracht op een school zijn leerlingen helpt bij het verwerken van een gezamenlijk verdriet.

De Algerijnse immigrant Lazhar wordt aangenomen als leraar op een lagere school in Montréal. Hij neemt de plaats in van een onderwijzeres die zichzelf in haar klaslokaal van het leven heeft beroofd. Steeds meer raken de leerlingen gesteld op de traditionele Monsieur Lazhar, die zelf ook een groot verlies heeft geleden. De sympathieke leraar geeft op geheel eigen wijze les en helpt de kinderen bij het verwerken van hun verdriet.
Het resultaat is een liefdevolle, warme publieksfilm à la Être et avoir.

  • Inloop vanaf 19.30 uur met koffie/thee, aanvang film 20.00 uur. Na afloop gelegenheid tot napraten onder het genot van een drankje/sapje.
  • Entree: een ieder is van harte welkom; een vrijwillige bijdrage i.v.m. de vertoningsrechten wordt op prijs gesteld.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.