CBS De Molenwiek regionale winnaar Groene Voetstappenactie

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Groene-Voetstappen-tekening-lichtMIJNSHEERENLAND – Eind september deden 16 scholen in Hoeksche Waard mee aan de actie ‘Groene Voetstappen’ om een week lang het aantal autoritten rondom basisscholen te beperken. De school die per leerling de meeste voetstappen verzamelde in een week, kon rekenen op een prijs. CBS De Molenwiek in Mijnsheerenland verzamelde de meeste voetstappen en ontvangt daarom op woensdag 11 november een leuke prijs, uit handen van wethouder Wouter Joosten (Verkeer).

Gedurende die ene week zijn de kinderen zo veel mogelijk lopend/fietsend/skeelerend naar school gegaan en hebben zo Groene Voetstappenstickers verzameld. CBS De Molenwiek verzamelde in de regio het meeste aantal stappen per leerling.

Europese Mobiliteitsweek

Jaarlijks kunnen scholen in de Europese Mobiliteitsweek meedoen aan de Groene Voetstappenactie, een actie van het Klimaatverbond. Vooral voor de toekomstige generaties is het van belang om tijdens de VN-klimaattop goede afspraken te maken over CO2-uitstoot. Daarom kunnen via Groene Voetstappen ook kinderen hun stem laten horen. Tienduizenden kinderen lopen en fietsen naar school en laten daarmee zien dat klimaatneutraal reizen heel normaal is. In september verdienen ze hiermee ‘Groene Voetstap’-stickers en doen ze activiteiten die te maken hebben met klimaat, CO2 en verkeer.

De actie past goed binnen de kaders van School op SEEF, een verkeerseducatief programma dat in de regio Hoeksche Waard op basisscholen wordt uitgevoerd. De Groene Voetstappenactie benadrukt dat kinderen niet altijd met de auto gebracht hoeven te worden. Ze kunnen ook lopend of op de fiets naar school komen. Als het in die ene week kan, kan het de rest van het jaar ook. Het heeft een positief effect op de motorische ontwikkeling van je kind én de schoolomgeving wordt er een stuk veiliger van.

Alle deelnemende kinderen zijn met fietslampjes bedankt voor hun bijdrage aan de actie.

Samenwerking

Gemeente Binnenmaas werkt samen met de andere gemeenten in de regio en het Waterschap Hollandse Delta aan verkeersveiligheid in de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Hoeksche Waard (RPV). Gezamenlijk wordt het prorgramma School op SEEF aangeboden aan de scholen in de regio. De Groene Voetstappenactie is daarin een onderdeel waarmee de aandacht gevestigd wordt op het veilig en milieuvriendelijk brengen en halen van schoolkinderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren