Dorpsexcursie “Ontdek Westmaas” op zaterdag 27 januari 2018

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Westmaas – Het aantal plaatsen waar gidsen van Hoekschewaards Landschap een dorpsexcursie geven breidt zich gestaag uit. Nieuw is dit keer de excursie door Westmaas die aanvangt op het kerkplein van de Dorpskerk.

Het boek van ‘de bekende dominee Van Koetsveld “Pastorie te Mastland” geeft v.w.b. de 19e eeuw een interessant en ook humoristische beeld van personen en gebeurtenissen in Westmaas. De haan van de burgemeester is hier een voorbeeld van. De gidsen van Hoekschewaards Landschap beginnen hier ook mee. Gedurende de 2 uur durende excursie worden aan het begin van de excursie de Dorpskerk bezocht en tot slot de korenmolen Windlust. Hier tussendoor wordt gewandeld van de kerk naar de Binnenmaas en terug via o.a. de Havenstraat langs de voormalige Christelijke School naar de molen. Bij verschillende interessante objecten wordt stilgestaan en wat verteld. Koffie of thee drinken wij bij Galerie Jacoba.

Zin om mee te wandelen? Meld je dan aan vóór 27 januari a.s. met opgaaf van naam en aantal personen via [email protected]De excursie begint op zaterdag 27 januari om 14:00 ’s middags op het kerkplein bij de Dorpskerk aan de Breestraat in Westmaas.

De excursie duurt van 14:00 tot ongeveer 16:00. Kosten: 3 euro voor niet-leden HWL, 2 euro voor leden HWL en 1 euro voor kinderen tot 12 jaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.