Geslaagde opfriscursus rijvaardigheid voor senioren uit Oud-Beijerland

279

OUD-BEIJERLAND – Dat de opfriscursus rijvaardigheid voor Oud-Beijerlands senioren in een behoefte voorziet, staat buiten kijf. Het aantal aanmeldingen voor de cursus in oktober 2017 was zo groot (er waren maar liefst zo’n 270 aanmeldingen) dat besloten werd om een aantal extra bijeenkomsten te organiseren.

Donderdag 8 maart was het zo ver! Jan de Jong van Veilig Verkeer Nederland zegt blij te zijn met overweldigende belangstelling. “Aandacht – in welke vorm dan ook – voor en zich verdiepen in de verkeersveiligheid draagt bij aan het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers in de Hoeksche Waard. Ons motto luidt dan ook niet voor niets ‘Maak van de nul een punt’!

In de opfriscursus kwamen voorlichting over de laatste nieuwe verkeersregels, een rijvaardigheidsrit in de eigen auto met een speciaal opgeleide ritbegeleider, een reactietest en een oogmeting aan de orde.

De cursus wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Hoeksche Waard en toegejuicht door gemeente Oud-Beijerland. Ook verkeerswethouder Harry van Waveren toont zich tevreden met de grote belangstelling en complimenteert de deelnemers dat zij vrijwillig hun verkeerskennis wilden bijspijkeren. “Het gemeentebestuur vindt verkeersveiligheid heel belangrijk. Daarom faciliteren wij ook graag opfriscursussen van landbouwverkeer en scootmobielrijders tot rijvaardigheid van senioren. Het allerbelangrijkste is dat mensen zich bewust worden van de verkeersveiligheid”.

Tot slot ontvingen de deelnemers een certificaat uit handen van de wethouder.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.