Heinenoord door in beker na het winnen van strafschoppen

6 Min Read

Heinenoord – Wederom zo”n zaterdag waarbij de harde wind een belangrijke rol speelde en van een normale wedstrijd nauwelijks sprake was.Tevens moest coach Joop Hiele naast de langdurige blessures van Nick v.d. Voort – Martijn Terlouw – Jordey van Dam en Dejan de Feiter ook Davy Kaptein missen, die voor deze wedstrijd was geschorst.

Achterin werden deze posities ingenomen door Anthal v.d. Berg en Garrick Naarsen.
Toen de eerste schermutselingen achter de rug waren ging Sander de Heus er in de 9e minuut op rechts van door, passeerde 4 tegenstanders alsof zij er niet stonden en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Remco Buist, die maar rakelings over de kruising schoot.
De pass van Ramon Salas op Noel Goossens die hier op volgde werd door Luke Corver goed verdedigd , zodat deze mogelijkheid verloren ging.

Het antwoord kwam van de Briellenaren via een EEN – TWEETJE tussen Jazzy Adams en aanvoerder Lex van Dommelen, waarbij Garrick Naarden er precies op tijd tussen zat om dit gevaar te keren.In de 13e minuut volgde een pass op maat van aanvoerder Toine v.d. Berg op Noel Goossens, die op zijn beurt Larbi El Harouchie in de gelegenheid bracht de trekker over te halen, wat hij ook deed en net te hoog mikte. Enkele minuten later was Leon Steketee dichtbij een treffer, toen hij uit een afgeslagen corner uithaalde en zag dat doelman Mtchell Lieshout met heel veel moeite, mede door de wind, de bal met zijn vingertoppen over de lat kon tikken.De enorme kans voor Marcel v.d. Berg kwam in de 23e minuut toen hij Brielle op voorsprong kon brengen, echter de katachtige reactie van Dillan Heijnen voorkwam dit.

Amper bekomen van deze heldendaad verzond Leon Steketee een pass over de hele die via Remco Buist bij Sander de Heus terecht kwam en hij schitterend afrondde door de Brielse sluitpost het nakijken te geven 1 – 0. Nadat een schot van Remco Buist op aangeven van Larbi El Harouchi in de veilige handen van Mitchel Lieshout was gekomen, zette hij zijn aanvoerder Lex van Dommelen aan het werk, die echter op tijd werd geblokt door Arto Dielhof. Vervolgens kwam wederom een prima pass van Leon Steketee in de voeten van Sander de Heus, zijn man passeerde en uithaalde wat een hoekschop opleverde.
Uit deze corner moest Luke Corver redding brengen door de bal van de lijn te halen.
Op slag van rust voorkwam Dillan Heijnen de gelijkmaker op een gevaarlijke schuiver van Michael Metrop en werd de indraaiende bal uit de corner die er uit onstond weggehaald door Toine v.d. Berg.

In het tweede bedrijf bleef Larbi El Harouchi in de kleedkamer achter en nam Joe Nyero zijn plaats in. Nadat een voorzet van aanvoerder Toine v.d. Berg werd ingekopt door Noel Goossens, wat overigens geen gevaar op leverde gebeurde er verder niet veel. Wel kwamen er een groot aantal reserveballen aan te pas en was het zoeken naar de ballen die naast of over de tribune terecht kwamen. Na ruim een kwartier zag Brian Smits in zijn ooghoeken, dat doelman Dillan Heijnen vrij ver voor zijn doel stond en waagde een poging van grote afstand. Hoewel hij op tijd terug was om de bal over te tikken leverde dat toch een corner op en uit deze hoekschop moest hij weer handelend optreden om erger te voorkomen door de bal weg te stompen. Zoals we dat van hem gewend zijn drukte Ramon Salas ook nu weer zijn stempel op de wedstrijd door enorm veel werk te verrichten en menig aanval onderbrak. In de 80e minuut kwam uit een corner de bal in het bezit van Jazzy Adams die met zijn rug naar het doel een omhaal losliet, waarbij de bal tot ieders verbazing mede door de wind over doelman Dillan Heijnen heen zeilde en in de rechter bovenhoek terecht kwam. 1 – 1. Even later probeerde de doelpuntenmaker het nog eens uit een andere positie, echter zijn pegel was dit keer een prooi voor de sluitpost van De Noord.

Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en ging de uitstekend leidende scheidsrechter Bart van den Helder uit Ter Aar, die overigens de kaarten op zak hield, over tot het nemen van strafschoppen. Leon Steketee begon de serie van 5 en schoot raak. De eerste van de mannen van Stanley Rieborn faalde. Vervolgens schoten aanvoerder Toine v.d. Berg – Le-Shwan Lisse – Arto Dielhof en Remco Buist raak, wat een eindstand van 5 – 3 opleverde en gaan de mannen van Joop Hiele door naar de VIERDE roinde.

A.s. zaterdag is een verdiende vrije dag voor de mannen van Heinenoord, om zaterdag 7 maart weer fris en fruitig aan te treden tegen de mannen van ( nu nog ) Ronald Hulsbosch van R.V.V.H.