Korfballers Ventura Sport verliezen van sterk DVS

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

korfbal_tcm79-34322StrijenZaterdag was Ventura Sport in staat om 20 minuten tegenstand te bieden tegen het sterke DVS uit Hendrik Ido Ambacht. De gedoodverfde titelkandidaat had de eerste 20 minuten moeite met Ventura Sport, waarna het een gat sloeg en uiteindelijk werd de einduitslag 16-26 op het scorebord gezet.

Dinsdag had de ploeg nog een bekerwedstrijd gespeeld tegen WION uit Rotterdam. Een eersteklasser waartegen Ventura Sport goed tegenstand bood en tot een kwartier voor tijd mee kon gaan in het hoge tempo. In een vermakelijke wedstrijd met een hoop doelpunten was het publiek de winnaar, maar liefst 51 treffers werden er gescoord. Helaas was de ploeg uit Rotterdam iets te sterk met 23-28. Al met al een wedstrijd waar de ploeg van trainer Arthur Buitendijk vertrouwen uit kon putten, dus begon de ploeg vol goede moed tegen het gedegradeerde DVS. Brutaal nam de thuisploeg de voorsprong en de eerste 20 minuten was het een gelijkopgaande wedstrijd.

Tot aan 6-6 kon de thuisploeg goed weerstand bieden aan de titelkandidaat, echter daarna schakelde DVS een tandje bij en liep langzaam weg bij Ventura Sport. De rust werd bereikt met een 7-12 ruststand. Het was zaak om vervolgens niet zo weggespeeld te worden als Olympia (vorige week) en het gat niet al te groot te laten worden. Na rust ging DVS verder waar het net voor rust mee geëindigd was, en liep verder uit naar 7-15. Daarna pakte Ventura Sport weer de draad op en wist het gat een tijdje gelijk te houden, via 9-15 naar een 11-17 tussenstand. Na 10 minuten wist DVS het gat weer de vergroten naar 12-22 en hierna had de thuisploeg nog een opleving tot 16-22. DVS had het laatste woord en de wedstrijd met een 16-26 eindstand op het scorebord.

Al met al een wedstrijd die door het krachtsverschil maar 20 minuten een echte wedstrijd was. DVS is duidelijk een maatje te groot voor Ventura Sport en naar verwachting deze klasse. A.s. zaterdag speelt Ventura Sport uit tegen VIOS uit Willemstad, de wedstrijd begint om 16.15 uur.

Doelpuntenmakers: Lennert Leunis 5, Jonah Sanderse/Arnold in’t Veld 4, Siebe Buitendijk 2 en Annemieke Leunis 1.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren