Bestuurlijk Hoeksche Waard is terug bij af Provincie Zuid Holland neemt mogelijk de regie

1
332

sohw-logoHOEKSCHE WAARD – De Bestuurlijk Toekomst Hoeksche Waard is terug bij af. Na wéér een jaar praten komen de raadsleden in de Hoeksche Waard er samen niet uit tijdens de raadsconferentie op woensdag 18 november in Oud-Beijerland.

De gemeente’s Strijen en Oud-Beijerland zijn unaniem voor een herindeling, Korendijk en Binnenmaas zien meer in een regionale raad voor belangrijke beslissingen in de Hoeksche Waard ook in Cromstrijen is een groot deel van de gemeenteraad voor deze optie.

Het gaat er op lijken dat de gemeente’s in de Hoeksche Waard er gezamenlijk niet uit gaan komen en dan is de werkgroep Bestuurlijke Toekomst Hoeksche Waard voor niets geweest en neemt de Provincie Zuid Holland het besluit over de toekomst en als de Hoeksche Waard op 17 december verdeeld stemt,Kan de Provincie Zuid Holland alsnog aansturen op een herindeling.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.