Vrijwilligers VPTZ aangesloten bij Hospice Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – De Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) in de Hoeksche Waard bestaat al 20 jaar, maar valt sinds kort onder de Stichting Hospice Hoeksche Waard.De speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers van de VPTZ bieden vrijwillige zorg en ondersteuning aan terminale mensen en hun naasten in de thuissituatie. De thuiszorg biedt daarnaast de palliatieve zorg in de thuissituatie.

In de hospice bieden vrijwilligers samen met het vaste verpleegkundige team 24 uur per dag palliatieve zorg aan terminale gasten die in de hospice verblijven.

Eén VPTZ vrijwilliger , Sonja van der Hooft, is zowel vrijwilliger in de Hospice als bij mensen thuis en zij verwoordde het onlangs heel mooi: “Thuis kunnen sterven is heel mooi, maar soms kan dit niet. De hospice is dan een mooie omgeving waar gasten (en hun naasten) liefdevol worden verzorgd. Om daar (zowel thuis als in de hospice) een bijdrage aan te kunnen leveren is fantastisch!’”

De samenwerking tussen VPTZ Hoeksche Waard en de Hospice versterkt beide organisaties op het gebied van naamsbekendheid, het promoten van palliatieve zorg en de scholing van vrijwilligers.

Wilt u meer informatie over de hospice of over de VPTZ neem dan gerust contact op met een van de coördinatoren van de hospice: 0186-660410 of coördinator VPTZ: 06-29030992.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.