Bijzondere Pietjes op basisschool De Boomgaard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Sint en de leerstijlpietjesMijnsheerenland – De Boomgaard werkt sinds kort met een speciale onderwijsaanpak waarbij het aanbod is afgestemd op de verschillende leervoorkeuren die bij kinderen voorkomen. De Sint nam daarom dit jaar een paar bijzondere Pietjes mee naar de school.

Ieder kind is op een bepaalde manier ‘knap’ (taalknap, beeldknap, muziekknap, natuurknap, etc.) en leert het best op een manier die daarbij past. Daarom werkt De Boomgaard sinds dit schooljaar met een bijzondere onderwijsaanpak waarbij sterk rekening wordt gehouden met deze zogenaamde ´meervoudige intelligenties´.

De school greep de komst van de Sint aan om deze nieuwe werkwijze feestelijk in te wijden.Op speciaal verzoek nam Sinterklaas een paar ‘Leerstijl-Pietjes’ mee naar De Boomgaard. Deze bijzondere Pietjes hebben elk hun speciale kwaliteiten. Ze zijn te herkennen aan hun afwijkende schminkkleur en aankleding. Zo liep er op het schoolplein een blauw geschminkte Muziekpiet rond met een gitaar; veel van de sinterklaasliedjes zijn door deze Piet geschreven. Ook was er een oranje geschminkte rekenpiet die elk jaar zorgt dat er voldoende pakpapier is voor alle cadeautjes. De combinatie van die kwaliteiten is misschien wel het geheim achter het soepel functioneren van het pietenteam.

In de klassen op school werkt dat precies zo: elke kind z’n eigen leerstijl en kwaliteiten. Als daar goed rekening mee wordt gehouden en gebruik van wordt gemaakt, kan er iets moois ontstaan!

leerstijlpietjes2


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.