Documentaire 7 minuten Oorlog in de Hoeksche Waard 1940-1945 op RTV Rijnmond

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
RTVRijnmond_4_web
Voor aflevering 2 zijn er ook. opnames gemaakt aan de Blaaksedijk

HOEKSCHE WAARD – Vanaf maandag 14 december besteedt RTV Rijnmond aandacht aan het boek ’Oorlog in de Hoeksche Waard’.  Het programma ’7 minuten’ gaat in drie afleveringen dieper in op het verzet, de hongertochten en de Jodenvervolging.

Maandag 14 december is de eerste aflevering. Deze gaat over het verzet. Aan het woord komen onder andere Marianne Grootenboer en Alie van den Berg. Net als nabestaanden van vijf Hoeksche Waarders die in 1941 op de Greup zijn gefusilleerd als represaille voor hulp aan Engelse vliegers.

Dinsdag 15 december vertelt Mees Nederlof over de hongertocht naar de Hoeksche Waard die hij als 12-jarige jongen ondernam uit Rotterdam. Na 70 jaar ontmoet hij op de Blaaksedijk Coby Kooy, de dochter van boer Groeneveld die hem onderdak verschafte.

Woensdag 16 december gaat het over de Jodenvervolging in de Hoeksche Waard. Verslaggeefster Suzanne Mulder praat dan met Arie Duifhuizen uit Oud-Beijerland. Hij was bevriend met de Joodse slagersfamilie Rood van de Molenijk. Ziij overleefden de oorlog niet.

Deze verhalen staan ook in het boek ‘Oorlog in de Hoeksche Waard 1940-1945’ van het museum Hoeksche Waard, waarvan inmiddels de tweede druk in de winkel ligt.

Alle programma’s beginnen rond 17.20 uur en worden daarna 24 uur herhaald. Zaterdagavond 19 december worden alle afleveringen ’s avonds een aantal keren achter elkaar uitgezonden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.