NBSVV verliest nipt van SCO’63

NIEUW-BEIJERLAND – Het is NBSVV weer niet gelukt punten te pakken. In de thuiswedstrijd tegen SCO’63 uit Spijkenisse waren er genoeg kansen om resultaat te halen, maar de gasten wonnen door een doelpunt in de tweede helft met 0-1.

Tegen het in clownesk reflecterend camouflage tenue met te kleine broekjes uitgedoste SCO’63 startte NBSVV opnieuw prima. In de eerste 20 minuten waren er kansen voor Niels Jacobs (net naast), Jan Pieter Izelaar (ternauwernood geblokt) en Pieter Vogelaar (schot op de lat). SCO’63 was in deze fase soms dreigend, maar nooit gevaarlijk. Toen dat in de 27e minuut wel het geval was, met een hard schot net over de lat, volgden er direct nog twee grote kansen. Een schot uit de draai en een kopbal uit een corner troffen echter geen doel. In de 33e minuut was de grootste kans van NBSVV in de eerste helft voor Niels Jacobs. Hij kon alleen op de Spijkenisse-doelman afgaan, maar wist deze niet te passeren. Het restant van de eerste helft was er een veldoverwicht voor de gasten, maar meesterkoppers Stefan Hokke en Rob Sneep hielden veel ballen weg van de goal. Ook de andere verdedigers Dylan van de Berg en Patrick Ridderhof zorgden er steeds tijdig voor dat doelman Mike Barendregt zich niet hoefde in te spannen.

In de tweede helft eenzelfde beeld. NBSVV had de betere kansen en SCO’63 was vaak niet meer dan dreigend van afstand.  Schoten namens de thuisploeg van Niels Jacobs (in handen keeper) en Sjoerd Bestebreur (over) leverden nog geen openingstreffer op. Na een goede aanval over links kwam SCO’63 wel tot scoren. De strak gegeven voorzet werd nog voor de eerste paal verlengd tot doelpunt: 0-1. NBSVV liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Jan Pieter Izelaar schoot net naast, Ivar Meeldijk strandde op de keeper, de rebound van deze actie werd door Niels Jacobs naast gemikt en invaller Niels Luijendijk wist alleen voor de keeper de bal niet tussen de palen te prikken. De gasten drongen tussendoor wel aan, maar konden doelman Mike Barendregt niet verontrusten, laat staan verschalken. En weer was een megakans niet aan NBSVV besteed. Een goede actie op de achterlijn langs twee man van Pieter Vogelaar stelde Sjoerd Bestebreur in staat een hoek uit te kiezen, maar ook zijn vizier stond niet op scherp. Door een misverstand in de Nieuw-Beijerlandse verdediging kreeg SCO’63 daarna de kans de wedstrijd te beslissen, maar twee achtereenvolgende pogingen eindigden op de lat. Kort voor tijd kwamen Jacobs en Bestebreur nogmaals gevaarlijk voor de goal, maar de uitkomst laat zich raden. De blessuretijd werd besteed aan emoties in plaats van aan voetballen. Opnieuw stond NBSVV met lege handen.