Zinkwegse Boys eenvoudig langs NBSVV

OUD-BEIJERLAND – Zonder zelf groots te spelen heeft Zinkwegse Boys een makkelijke 3-0 overwinning behaald op NBSVV. In de eerste helft was er nog sprake van evenwicht. Desondanks stond het bij rust al 2-0. Na de rust kwam de Zinkwegse voorsprong geen moment meer in gevaar.

De eerste wapenfeiten waren kopkansen voor Guus Smulders namens NBSVV in minuut 7 en Martijn van Zuuren namens ZWB in de 13e minuut. Met een kwartier op de klok werd geknoei achterin bij NBSVV genadeloos afgestraft door Rahman Al Turky, die de bal zomaar voor de voeten kreeg: 1-0. NBSVV creëerde daarna meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker. Aanvoerder Patrick Ridderhof stuitte bij een snelle uitbraak op Zinkweg-doelman Stephan van Ruiven. Even later moest Van Ruiven gestrekt naar de hoek van zijn doel om een schot van Guus Smulders tot corner te verwerken. Tien minuten later was Ridderhof opnieuw gevaarlijk, maar vanuit een moeilijke hoek belandde zijn inzet op het houtwerk. Voor Zinkwegse Boys had John Ackon de score tweemaal verder kunnen opvoeren, maar Hansjan van Genderen en Maarten Spaans maakten het hem onmogelijk uit te halen. Een minuut voor rust leidde een mooie aanval over rechts tot de 2-0. Martijn van Zuuren gaf de bal strak voor op Al Turky, die de bal van dichtbij binnenschoot. Op slag van rust was er nog eenmaal dreiging van de gasten uit Nieuw-Beijerland, maar Van Ruiven keerde de harde knal van Jacob van Hattum.

In de tweede helft was Zinkwegse Boys duidelijk de bovenliggende partij en kwam NBSVV er niet meer aan te pas. De kansen die er kwamen voor de thuisploeg werden echter niet benut. Inmiddels waren er aan beide zijden jeugdige debutanten te bewonderen. Eric Schipper bij Zinkwegse Boys en Dany de Ronde bij NBSVV. In de 64e minuut maakte ook Wout de Jong zijn opwachting in de hoofmacht van de thuisploeg. Nauwelijks een minuut later kreeg hij een grote kans, maar hij had zijn kruit eerder op de middag met 3 goals bij het tweede elftal al verschoten. Daarna waren er voornamelijk wat schoten uit de tweede lijn en vooral veel balverlies aan beide kanten. Dat was ook de inleiding voor laatste treffer. De bal viel in de 78e minuut ineens voor de voeten van Ackon, die niet aarzelde en van 15 meter direct uithaalde: 3-0. Een minuut later kreeg hij nog een grote kans, maar hij wist vrij voor de keeper de bal niet tussen de palen te mikken. Ondanks dat Zinkwegse Boys nog wat aandrong, oordeelde de scheidsrechter terecht dat precies 90 minuten lang genoeg was voor deze wedstrijd.